Noapte albă în secțiile de vot. Nevoiți să păzească sacii cu buletine până dimineața!

Comisiile de votare au fost programate până luni dimineața să aducă sacii cu buletine de vot la stadionul din Târgu Jiu, acolo unde materialele electorale sunt încărcate în TIR-uri. Asta spre nemulțumirea multora dintre cei care se ocupă de alegeri, nevoiți să păzească buletinele de vot ore bune chiar și după ce le numără.

Cele mai norocoase secții sunt cele din Târgu Jiu, Motru și Bumbești-Jiu. Președinții și locțiitorii secțiilor de vot trebuie să aducă sacii cu buletine duminică, între orele 22.00 și 24.00. urmează apoi Novaci, Rovinari, Târgu-Cărbunești, Tismana, Turceni și Țicleni.

După ora 2.00, sunt așteptați să predea, în ordine alfabetică celelalte localități. Cei mai ghinioniști membri ai secțiilor de vot au fost programați abia luni dimineața, la ora 7. Printre aceștia, sunt președinții și locțiitorii din Săcelu, Săulești, Turburea, Turcinești, Văgiulești sau Vladimir.

Chiar dacă vor termina de numărat voturile mai devreme, aceștia nu vor avea voie să părăsească secțiile de vot și să se prezinte la stadion cu materialele electorale doar la ora la care au fost programați. Asta înseamnă că mulți dintre ei vor fi nevoiți să facă încă o noapte albă în secții ca să respecte procedurile.

Această programare a fost gândită de reprezentanții Prefecturii pentru a se evita aglomerația din fața stadionului, unde oamenii ar fi nevoiți să stea în frig până când vor preda sacii cu buletine.

Vizualizări: 2,853

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: