Zeci de deținuți ai Penitenciarului din Târgu Jiu și-au exprimat dorința de a vota

Zeci de deținuți din cadrul Penitenciarului din Târgu Jiu și-au exprimat dorința de a vota. La nivelul instituției de detenție se află 277 de persoane private de libertate custodiate, iar dintre acestea 104 sunt cu drept de vot.

Conform Penitenciarului Târgu Jiu, 96 de deținuți și-au exprimat în scris dorința de a vota la aceste alegeri parlamentare. Pentru ca procesul electoral să se desfășoare în condiții bune, instituția a amenajat un spațiu corespunzător pentru amplasarea urnelor şi a cabinelor de vot, cu dotări minime pentru asigurarea secretului votului.  De asemenea, vor fi luate toate măsurile măsurile necesare din punct de vedere sanitar în contextul epidemiologic actual.

”În acest sens, în vederea asigurării exercitării în bune condiții a dreptului persoanelor private de libertate de a vota, la nivelul Penitenciarului Târgu Jiu au fost dispuse următoarele măsuri: Identificarea persoanelor private de libertate cu drept de vot și informarea acestora cu privire la posibilitatea exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale; Informarea persoanelor private de libertate cu drept de vot cu privire la necesitatea formulării cererilor privind exercitarea dreptului de vot; Depunerea diligenţelor necesare eliberării actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu posedă sau preschimbării celor al căror termen de valabilitate este expirat; Depunerea listelor nominale, împreună cu cererile, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul; Stabilirea și amenajarea unui spaţiu corespunzător în cadrul unităţii, pentru amplasarea urnelor şi a cabinelor de vot, cu dotări minime pentru asigurarea secretului votului.

De asemenea, având în vedere particularităţile actualului context epidemiologic, pe durata procesului de vot, în Penitenciarul Târgu Jiu vor fi respectate măsurile prevăzute în Hotărârea Guvernului  nr. 967/12.11.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, transmite Penitenciarul Târgu Jiu.

Vizualizări: 468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: