Noi angajări în carierele de cărbune din CE Oltenia

S-au făcut noi angajări în Complexul Energetic Oltenia. Câteva zeci de persoane au fost angajate pe posturi rămase libere de angajați din producție care au ieșit la pensie. Noii salariați vor începe munca pe 21 iulie.

Până la finalul anului, oficialii CE Oltenia estimează că vor ieși la pensie o mie de salariați. „Există o diminuare de personal calificat semnificativă la nivelul CE Oltenia. Estimăm că se va depăși mia de salariați până la finalul anului. Mai sunt ceva angajări care s-au făcut și vor fi operabile din 21 iulie, pe posturile deficitare. Există și o situație a lucrătorilor care prestează servicii, de la Minprest, care sunt obișnuiți cu activitatea de acolo. Se fac și detașări, și angajări pe durată determinată. Au fost făcute câteva zeci de angajări care să compenseze ieșirile la pensie pe legea 74”, a declarat Ion Rușeț, consilier al Directoratului CE Oltenia.

Cele mai multe posturi deficitare sunt în producție. „Posturile deficitare sunt în carieră: excavatoriști, mașiniști, electricieni, sudori, mecanici. Când este deficitar un post de excavatorist, lucrurile sunt destul de complicate. E nevoie de experiență, lucrurile sunt mai complicate”, a mai spus Rușeț, într-o emisiune la 1 Plus TV.

De la începutul anului s-au pensionat circa 300 de salariați, dar ritmul va fi intensificat, fiind alte sute de adeverințe eliberate.

Vizualizări: 5,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: