Răzvan Belea aduce primul trofeu EPT în România și câștigă peste 1.100.000 de euro

Nu este prima dată când numele unor români apare printre câștigătorii unui turneu internațional de poker, însă performanța reușită de Răzvan „razvyqq” Belea este cu totul remarcabilă. Răzvan a reușit o performanță senzațională în capitala Franței, terminând pe prima poziție la Main Event-ul cu buy-in de 5.300 de euro și un field de 1.606 de intrări în cadrul European Poker Tour Paris 2023.

Pe 26 februarie, românul din Târgu Jiu s-a impus la Masa Finală EPT Paris 2023 Main Event, unde intrase ca chip leader cu un stack de 16.125.000 fise. Astfel, a reușit să consemneze un câștig istoric: 1.170.000 de euro.

Universul pokerului la cel mai înalt nivel

Masa finală a Main Event-ului EPT Paris 2023 a putut fi urmărită în direct pe canalul YouTube PokerStars. European Poker Tour (EPT) reprezintă o serie de turnee de poker live, deținută în prezent de PokerStars. Pe celebra platformă de poker rulează sateliți online pentru evenimente live. PokerStars este cea mai populară dintre camerele de poker online legale în România (pe baza unei licențe locale acordate de ONJN) - vezi lista completă pe platforma CazinoPeNet dedicată pasionaților de jocuri de noroc online.

EPT Paris s-a desfășurat în Orașul Iubirii în perioada 15 - 26 februarie 2023. Este prima dată când o astfel de ediție EPT se joacă la Paris, mai exact la rafinatul hotel Hyatt Regency Paris Étoile. Interesant este și faptul că înscrierile la turnee au putut fi efectuate doar cu carduri, fără a exista posibilitatea plăților cash.

Drumul românului spre premiul de peste 1 milion de euro

Răzvan Belea nu este prima dată remarcat la un turneu de poker. A fost în centrul atenției și la Main Eventul 888poker LIVE București 2021, unde a câștigat 50.000 de euro alături de un pachet Road to Vegas în valoare de 13.000 de dolari din partea celor de la 888poker - un alt operator de jocuri de noroc licențiat și în România. Răzvan Belea, absolvent al Universității „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, și-a construit un bankroll solid pornind de la turneele gratuite de pe PokerStars.

"Îmi pare un lucru ireal, ce nu s-ar putea întâmpla. Adică, da, este tot ce am visat de când am început să joc poker. Mă uitam tot timpul la EPT-uri (n.r. European Poker Tour), am jucat câteva, iar acum sunt aici, este un sentiment de necrezut, nu știu ce să spun... Sunt puțin emoționat, dar oricum îmi urmez visul de la început și am studiat multe ore în spatele computerelor. Totul este posibil!", a explicat jucătorul român de poker ce tocmai a reușit marea performanță la turneul de la Paris.

În cadrul Mesei Finale de la EPT Paris Main Event, Răzvan Belea a ajuns la pauză să acumuleze 24.650.000 de fise, rămânând în cele din urmă în heads-up cu Peter Jorgne. Suedezul a fost eliminat după aproape 2 ore de joc, mulțumindu-se cu un premiu de 780.100 euro.

Ceilalți câștigători, eliminați anterior din competiție, au câștigat 317.050 euro (estonianul Henri Kasper), 412.200 euro (britanicul Brian Delaney) și respectiv 535.850 euro (francezul Fabrice Bigot, despre care se poate spune că a evoluat "pe teren propriu").

cazinopenet.ro este deținut de Game Lounge Ltd, companie Malteză înregistrată sub numărul C53144 și care deține Licență ONJN clasa a II-a cu începere de la 01.12.2021, conform deciziei nr.2168/26.11.2021.

Vizualizări: 1,300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: