Noi centre de vaccinare în județul Gorj

Noi centre de vaccinare împotriva noului coronavirus vor fi deschise în Gorj, în etapa a doua de imunizare. Astfel, vor funcționa cinci centre comunitare la Târgu Jiu - Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși’’ (Sala de Sport), la Stadionul Municipal, Târgu Cărbunești- Clubul Pensionarilor, Motru - Școala Catolică și Bîlteni- Căminul Cultural.

Pe lângă acestea, vor rămâne funcționale patru din cele opt centre de vaccinare, constituite la nivelul spitalelor din județul nostru, astfel:

-         Centrul de vaccinare Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

-         Centrul de vaccinare Spitalul Orășenesc Novaci

-         Centrul de vaccinare Spitalul Orășenesc Turceni

-         Centrul de vaccinare Spitalul Orășenesc Rovinari

Începând de săptămâna viitoare, la centrele comunitare, se pot vaccina câte 60 de persoane/zi. Etapa a doua de vaccinare vizează populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie.

„În prima fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: adulții cu vârsta peste 65 de ani și persoanele care suferă de boli cronice. În categoria bolilor cronice se încadrează următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA)”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Gorj.

În perioada 15-19 ianuarie 2021, se desfășoară campania de vaccinare în centrele de asistență medico-socială și rezidențiale, prin echipe mobile formate din reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj. Pentru centrele de asistență medico-sociale și rezidențiale au fost repartizate 432 doze de vaccin anti-Covid.

Vizualizări: 1,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: