Noi controale în carierele CE Oltenia după ultimul accident de muncă

N-au trecut nici două săptămâni de la ultimul accident de muncă ce a avut loc într-o carieră de la Complexul Energetic Oltenia, că vorbim iar de un caz grav. Un bărbat riscă să-și piardă o mână după ce a pris-o la motorul unui buldoexcavator care era pornit. 

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, nu este angajat al Complexului Energetic Oltenia. Lucrează la o firmă care făcea lucrări pentru companie, la Cariera Jilț Nord, unde s-a și petrecut accidentul. 

Omul riscă acum să-și piardă mâna. A fost transferat cu un elicopter SMURD la Craiova, unde a intrat direct în sala de operații. 

Inspectorul șef al ITM Gorj anunță din nou controale în carieră. Admite că accidentele se întâmplă pentru că nu se respectă normele de securitate și sănătate în muncă.

„Accidentele se întâmplă că nu se respectă normele de securitate în muncă. De-asta și controalele pe care le-am avut atât la Complex, cât și la angajatorii care prestează activitate, amenzile au fost date au valori foarte mari. De fiecare dată când angajatorii au încălcat legea, au fost sancționați pe măsură. Suntem în verificări permanent. Urmărim activitatea Complexului”, a spus George Romanescu, la Radio Infinit.

La începutul acestei luni, un salariat al companiei a ajuns la spital după ce a căzut de la înălțime pe o bandă transportoare care l-a târât aproape un kilometru. Luna trecută, la Roșia, un miner și-a pierdut viața după ce a fost prins de roata excavatorului care a pornit accidental.

Vizualizări: 1,743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: