Noi dezvăluiri ale chirurgului Soare: Să vă fie rușine!

Pacienții care vor ajunge la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Târgu Jiu nu vor mai beneficia de ecografii. În ceea ce privește investigațiile radiologice, acestea vor fi interpretate de la distanță. Adică, pacientul va fi diagnosticat de un medic specialist căruia i se trimite rezultatul investigației radiologice. 

Situația ireală în care a ajuns Spitalul Județean din Târgu Jiu a fost expusă de chirurgul Claudiu Soare, într-o postare pe Facebook. 

"Acum ceva timp, am auzit pe cineva spunând ca SJU TG JIU este la fel de periculos atât pentru pacienți cât și pentru doctori. Am fost extrem de indignat știind cât de mult se muncește in acest spital și mai ales in ce condiții dificile( care ni se tot spune ca sunt temporare). Ieri am înțeles cât de mult adevăr este in ceea ce am auzit atunci. Ieri am aflat ca începând de duminica, spitalul nu va mai asigura examinări echografice la pacienții prezentați in urgenta, iar investigațiile radiologice vor fi efectuate la distanță …( adică fără medic radiolog de garda in spital). Asta este într-adevăr o situație periculoasa atât pentru pacient cât și pentru medicul de garda (chirurg de exemplu). Oare cei care au luat aceasta decizie realizează ca se joaca cu viața pacientilor. Asta in condițiile in card sunt medici radiologi care fac decât doua gărzi pe luna , pentru a putea jongla între mai multe cabinete private. Puteți dormi liniștiti?- voi ăștia care prin deciziile proaste și total imorale și neprincipiale ați adus spitalul in aceast situație deplorabila. Acum o luna in urma ați sancționat un coleg pentru ca nu a făcut o echografie unei paciente cu eventratie in urgenta iar acum ați anulat aceasta investigație in urgenta din spital. Pai când ați fost corecți , atunci sau acum . Sunteți zdraveni la cap?Am fost astăzi sa discut cu domniile lor :manager-concediu;director medical-concediu; jurist-concediu; purtător de cuvant-concediu. Cine rezolva problemele spitalului astăzi ? Oare CJ știe situația asta , oare o accepta? La acest moment spitalul este divizat in doua categorii de oameni :1)cei care sunt mutați in secții sau compartimente cu sporuri mari,cei care au voie sa facă câte gărzi vor și când vor, cei care au venit in spital după ce au fost anuntați pe rețelele de socializare ca vor participa la concurs și îl vor castiga, cei care pot sa stea in concedii fără plata și libere după bunul plac , etc. 2) cei care nu au nici un drept decât obligații: sa muncească si sa taca, sa ducă spitalul in spate pentru a putea conducerea sa ia decizii după bunul plac fără sa fie raspunzatori. Am ales încă odata sa nu tac, pentru ca știu ca de populația județului nu le pasă dar le pasa când oamenii afla, si asta ii sperie (cât de cat). SA VA FIE RUSINE PENTRU SITUAȚIA IN CARE AȚI ADUS SPITALUL", este mesajul postat de chirurgul Claudiu Soare pe Facebook. 

În replică, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, susțin că nu este vorba despre o lipsă de personal, ci de o nouă metodă de lucru.

"Referitor la postarea din mediul online a domnului doctor Soare, menționăm că în cursul zilei 19.11.2023, când la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din Spitalul Tudor Vladimirescu va fi gardă de teleradiologie, medicii din Unitatea de Primiri Urgențe, cu competențe în ecografie, vor efectua ecografii abdominale pacienților care vor necesita această investigație. De asemenea, pacienții vor putea beneficia, dacă va fi nevoie, și de investigații CT, investigație imagistică superioară ecografiei. 

Pe această cale, asigurăm pacienții de calitatea serviciilor medicale oferite de medicii din Unitatea de Primiri Urgențe, cât și de specialiștii în Radiologie și imagistică medicală", a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.

Replica dată de reprezentații Spitalului Județean de Urgență Târgu este considerată de Claudiu Soare "o minciună caracteristică". 

"Îmi permit sa afirm cu tărie ca acest răspuns este o minciună caracteristica. In aceasta luna sunt 5 astfel de zile de garda. Medicii din UPU fac doar investigații abdominale FAST -dacă cumva semnatarul răspunsului știe despre ce e vorba-și sunt puțin , foarte putini și dintre domniile lor care fac asta. Dacă s-ar fi abținut ar fi dat dovada de decenta, dar au pierdut ocazia", afirmă doctorul Claudiu Soare. 

Vizualizări: 15,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: