Noi primari validați de instanță. Surpriză pentru un edil

Judecătoriile din Târgu Jiu și Motru au validat, marți, mandatele a patru primari. Este vorba despre primarii din Bălănești, Drăgotești, Văgiulești și Stănești.

Social-democratul Constantin Pîrjol a câștigat alegerile din comuna Văgiulești cu 50,53% din voturi, având doar doi contracandidați. Primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan, și-a recâștigat lejer mandatul, cu aproape 80% din voturi. La fel stă situația și la Drăgotești. Primarul Vili Pasăre, candidat de această dată din partea PNL, a câștigat alegerile cu 64,11% din sufragii.

În schimb, în comuna Stănești, oamenii au votat un nou primar, în persoana omului de afaceri Constantin Bicheru (40,36%).

„Admite cererea formulată de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 61 Stănești, jud. Gorj. Validează mandatul pentru funcţia de primar – domnului BICHERU CONSTANTIN, candidat din partea Partidului Social Democrat, declarat ales în urma alegerilor locale din data de 27.09.2020, organizate în Circumscripţia Electorală nr. 61 Stănești, jud. Gorj. Executorie (...) Cu drept de apel pentru cei interesați în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică”, a decis Judecătoria Târgu Jiu.

La termenul de marți, judecătorii din Motru nu au putut însă să valideze mandatul primarului din Slivilești. „Acordă termen la data de 14.10.2020, pentru lipsa dosarului personal al candidatului declarat primar”, a decis instanța.

Sorin Bucurescu a câștigat fără emoții scrutinul din septembrie, fiind reales cu peste 67% din voturi.

După validarea mandatelor, primarii pot depune jurământul de învestire.

Vizualizări: 4,683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: