Noi procese pentru înlăturarea bradului „bombă” din Petreşti

Staţia de telefonie mobilă mascată sub forma unui brad înalt de peste 30 metri nu a putut fi înlăturată după aproape doi ani de procese. Deşi în prima fază, instanţa a dat câştig de cauza localnicilor, în urma recursului făcut de reprezentanţii Orange şi Primăria Târgu Jiu s-a dispus reluarea procedurilor de judecată. Cetăţenii din zona Petreşti spun că nu se vor lăsa până ce bradul „bombă” nu va fi înlăturat din apropierea caselor.

O staţie de telefonie mascată sub forma unui brad înalt de peste 30 de metri funcţionează de aproximativ doi ani în cartierul Petreşti. Pentru a înlătura releul amplasat la doar câţiva metri de casele lor, localnicii au cerut instanţelor de judecată să dispună anularea autorizaţiei de construcţie eliberată de către Primăria Târgu Jiu firmei Orange. În urmă cu circa un an, magistraţii gorjeni au ajuns la concluzia că staţia de telefonie a fost amplasată ilegal. Cu toate acestea,   

în urma recursului pronunţat săptămâna trecută, cazul va fi rejudecat din cauza unui motiv banal. „În prima fază am avut câştig de cauză, iar apoi Primăria Târgu Jiu şi firma Orange au făcut recurs nedorind să fie anulată autorizaţia de construcţie, procedură esenţială pentru a fi înlăturată staţia de telefonie mobilă amplasată în apropierea caselor. Ultimul termen al recursului a avut loc săptămâna trecută, iar acum trebuie reluată procedura pe motivul că nu am citat corect firma care a executat lucrările de amplasare a releului Orange. Aceste lucrări au fost executate de Camusat, societate care şi-a schimbat sediul social de mai multe ori. Pentru că ultima dată nu a trecut corect sediul acesteia se va relua procedura”, a declarat Dan Dobrotă, un locuitor de pe strada Petreşti.

Sunt hotărâţi să meargă până la capăt

Deşi trebuie să scoată din buzunar sume importante de bani, cetăţenii de pe strada Petreşti spun că nu vor renunţa până ce releul nu va fi înlăturat din zonă. „În luna mai se fac doi ani de când este amplasată această staţie de telefonie mobilă şi cred că va trece mai mult timp până ce va fi înlăturată din zonă. Cu toate acestea, suntem hotărâţi să mergem până la capăt indiferent ce sume va trebui să plătim pentru cheltuielile de judecată. Vrem cu orice preţ să îndepărtăm antena de acolo şi să se anuleze autorizaţia de construcţie. Amplasarea acesteia este o ilegalitate întrucât aici nu este o zonă industrială. Practic e o bombă mascată care ne va afecta sănătatea pe termen lung”, a precizat Dan Dobrotă. Releul a fost amplasat, în urmă cu aproximativ doi ani, înainte de sărbătorile de iarnă, iar oamenii au crezut că este un brad adus de primărie pentru a înfrumuseţa zona. După câteva luni, localnicii şi-au dat seama că este o staţie GSM, abia când au văzut luminiţa roşie din vârf.

TAXĂ

Firma de telefonie mobilă a plătit Primăriei Târgu Jiu o taxă de 2000 RON pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: