Noile restricții aruncă sportivii în stradă

Sportivii nevaccinați și netrecuți prin boală nu mai au practic unde să se cazeze după noile restricţii impuse în România. Conform legislației în vigoare, niciun sportiv, indiferent că e vorba despre fotbal sau altă disciplină, nu mai are dreptul să se cazeze într-un hotel decât dacă este vaccinat.

Competițiile sunt în plină desfășurare și, cel puțin în privința Ligii 1, procentul fotbaliștilor vaccinați la cele 16 cluburi e de cel mult 55-60%. FRF a sesizat vulnerabilitatea în care se află acum fotbalul românesc și a solicitat MTS să intervină, însă ministerul condus de Eduard Novak nu a întreprins niciun demers până în acest moment.

Din prima zi a acestei săptămâni, pe teritoriul României au intrat în vigoare noile reglementări decise de Guvern, cele care au înăsprit restricțiile pentru persoanele care nu sunt vaccinate împotriva Covid-19 sau n-au făcut boala în ultimele 6 luni. Printre acestea se regăsește și imposibilitatea nevaccinaților de a se mai caza într-o unitate hotelieră.

Noua lege interzice cazarea persoanelor nevaccinate, chiar și dacă acestea prezintă un test negativ. Cum nu există, practic, nicio categorie de persoane exceptate de la această măsură, automat, întreg sportul românesc a intrat și el sub incidența prevederilor respective. Concluzia: niciun sportiv, indiferent că e fotbalist sau de la alt sport, nu are voie să stea într-un hotel sau pensiune dacă nu e vaccinat sau trecut prin boală.

Decizia Guvernului aruncă, practic, în aer mai toate competițiile sportive din România, care sunt în plină desfășurare. Există extrem de puține echipe care anunță un procent de peste 90% de sportivi vaccinați în acest moment, cum e cazul Universității Craiova, echipă care, astfel, nu suferă mai deloc din cauza noilor restricții. În schimb, sunt formații, cum e cazul FCSB, dar și al altor cluburi, care au în lot mai puțini fotbaliști imunizați decât cei nevaccinați, iar aceștia din urmă, conform legii în vigoare, nu ar avea dreptul să fie cazați la niciun hotel.

Deși noua Hotărâre a Guvernului a fost aplicată încă din noaptea de duminică spre luni, până în momentul de față ministerul condus de Eduard Novak nu a anunțat în spațiul public că a întreprins vreo inițiativă pentru a excepta sportivii de la aceste prevederi.

Vizualizări: 1,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: