Nominalizările pentru Premiul Naţional „Brâncuşi” 2017

Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu a publicat nominalizările pentru Premiul Naţional „Brâncuşi” 2017. Este vorba despre trei personalităţi ale lumii cultural-artistice: sculptorii Maxim Dumitraş, Ioan Rusu şi Virgilius Moldovan.

Maxim Dumitraş a fost nominalizat pentru expoziţia intitulată „Absenţe încercuite”, deschisă în perioada 19 februarie-16 martie 2016 la Muzeul Judeţean Gorj. Maxim Dumitraş este în prezent directorul Muzeului de Artă Comparată din Sângeorz-Băi, muzeu pe care l-a înfiinţat.

Ioan Rusu este în cărţi pentru premiul Brâncuşi ca urmare a expoziţiei de sculptură deschisă, în perioada 10-28 august 2016, la Muzeul de Artă Cluj Napoca.

Virgilius Moldovan a fost nominalizat pentru expoziţia de sculptură „Hipercarne”, deschisă în perioada 20 octombrie-1 decembrie 2016, la Muzeul de Artă Craiova, Palatul „Jean Mihail”. Sculptorul este stabilit şi lucrează încă din 1986 la Viena, participând la numeroase expoziţii personale sau de grup, fiind câştigătorul medaliei de aur pentru sculptură la Bienala Internaţională de Artă de la Florenţa, în 1999.

Premiul Naţional „Brâncuşi” 2017 se acordă în cadrul manifestărilor din 26-27 octombrie 2017, dedicate împlinirii a 79 de ani de la inaugurarea ansamblului monumental ridicat de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: