Notă mărită la Evaluarea Națională de la 6,80 la 8,20. Alte 126, micșorate!

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională au fost publicate duminică dimineața.

În Gorj au fost depuse 324 de contestații, cele mai multe, 184, la proba de Limba și literatura română. După recorectarea lucrărilor, au fost mărite 171 de note, dintre care 125 la Limba română. Alte 126 de lucrări au fost notate în minus. Cele mai multe la Matematică, 71 de note fiind astfel micșorate. În schimb, 27 de note au rămas nemodificate.

Ca în fiecare an, și de această dată au fost lucrări mărite cu peste un punct. Cea mai mare diferență s-a înregistrat în cazul unui absolvent de la Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu” din Târgu Jiu. După contestație, nota de la Română a crescut de la 6,80 la 8,20.

Și un elev de la Urdari se bucură după recorectarea lucrării. De la nota 8, a primit 9,30, la Limba Română. La fel și un elev de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Inițial, lucrarea a fost notată cu 7,85, iar la recorectare a obținut 9,10.

Au fost și elevi care au contestat ambele note și au avut de câștigat. Astfel, un absolvent de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” și-a mărit media finală, după ce și-a crescut nota la Română de la 8,15 la 8,95 și pe cea de la Matematică, de la 8,90 la 9,00.

Patru medii aproape de 10

Circa 75% dintre absolvenții de clasa a VIII-a din Gorj au obţinut medii mai mari sau egale cu 5. Nu s-a înregistrat nicio medie de 10, însă un alt elev s-a apropiat, după contestație, de media maximă. Este vorba de un absolvent de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu. A contestat nota primită la Matematică – 9,65, iar după recorectare a obținut 9,90. Cu nota 10 de la Română, elevul are media finală 9,95, alți trei elevi, dintre care doi de la Motru, fiind în aceeași situație.

Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Absolvenții de gimnaziu care nu au putut susține Evaluarea Națională susțin de luni probele în cadrul unei etape speciale. Este vorba de elevii care au fost în izolare sau carantină din cauza COVID-19 sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut susține examenul.

Vizualizări: 5,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: