NOU! Punct SMURD la Hurezani

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj a primit luna aceasta o ambulanţă tip B2 pe care o va dirija către Garda de Intervenţie Hurezani, în vederea înfiinţării unui punct SMURD. Salvatorii gorjeni spun că activitatea de acordare a asistenţei medicale în această parte a judeţului este deficitară şi din cauza faptului că în zonă nu există substaţii ale Serviciului de Ambulanţă Gorj.

„În urma analizelor efectuate şi a obiectivelor pe care ni le-am propus pentru anul 2018, am constatat faptul că o problemă a Serviciului SMURD este asigurarea timpului de răspuns în anumite zone. De exemplu, Secţia de Pompieri Turceni intervine la peste 80 de kilometri în localităţi cum ar fi Dănciuleşti, Stejari, Logreşti, Bustuchin, Cruşeţ, Stoina, Căpreni, Licurici şi Hurezani. Pentru a reduce acest timp de răspuns, primul obiectiv pe care ni l-am propus în anul 2018 a fost acela de operaţionalizare a unui echipaj SMURD în cadrul Gărzii de Intervenţie Hurezani”, a declarat Augustin Malacu, şeful ISU Gorj.       

Ambulanţa va fi încadrată cu subofiţeri absolvenţi ai cursului de prim-ajutor calificat, iar participarea la misiuni va fi coordonată de dispeceratul integrat ISU-SAJ Gorj.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) şi-a început activitatea în cadrul ISU Gorj în anul 2012. Activitatea a fost începută cu trei ambulanţe tip B2. Echipajele au intervenit la peste 13.000 de intervenţii.

Vizualizări: 2,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: