Nicio ofertă pentru hala acoperită din Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a hotărât să reia procedurile de închiriere prin licitaţie publică a halei acoperite din Piaţa Centrală, după ce la prima strigare nu a fost depusă nicio ofertă. Mai mult, administraţia locală a decis reducerea cu un sfert a cuantumului chiriei propuse iniţial, în ideea că imobilul va fi mai tentant pentru afacerişti. „Nici măcar nu a fost cumpărat caietul de sarcini”, a explicat Grigore Jianu, secretarul municipiului Târgu Jiu.  

În primă fază, preţul de pornire al licitaţiei a fost stabilit la 8000 de euro/lună, fiind propunerea făcută de un evaluator specializat. Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat reducerea cu 25% a chiriei în şedinţa ordinară de luni, 26 februarie. Au fost consilieri locali care au considerat că suma trebuia redusă şi mai mult, motiv pentru care s-au abţinut la vot. Mihai Paraschiv, consilier local PNL, a propus un preţ de pornire de 2000 de euro/lună, în timp ce consilierul PSD Ştefan Constantin a venit cu o ofertă dublă. Primarul a intervenit în discuţie şi a spus că preferă să meargă pe reducerea propusă de specialiştii primăriei în referatele ataşate la hotărâre.

Piaţa Agroalimentară a fost construită pentru a le oferi comercianţilor din Piaţa Centrală condiţii, astfel încât să nu îşi mai vândă marfa în frig sau pe caniculă. Ei au refuzat să-şi părăsească mesele din piaţă, spunând că şi-ar pierde clienţii ori că nu există lift care să le faciliteze transportarea mărfii la etaj. Prin închirierea clădirii, primăria speră să-şi recupereze investiţia. Municipalitatea a cheltuit 2,4 milioane lei din bugetul local pentru realizarea acestei pieţe.  

Vizualizări: 454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: