Răgaz pentru comisia lui Tudor

Comisia constituită la nivelul Primăriei Târgu Jiu, în vederea identificării de imobile pretabile pentru realizarea de investiţii cu scopul de a pune în valoare operele lui Constantin Brâncuşi, a primit termen până la 31 decembrie să prezinte o situaţie clară cu terenurile şi clădirile găsite pentru dezvoltarea infrastructurii culturale.  

Din comisie fac parte viceprimarul Adrian Tudor, consilierii locali Cristian Toader Pasti şi Ştefan Constantin şi patru directori din primărie.

Viceprimarul Adrian Tudor spune că este în tratative cu o fundaţie din SUA, care deţine un teren în apropierea Coloanei fără Sfârşit, existând posibilitatea înfiinţării unui muzeu al Căii Eroilor sau un muzeu al ceramicii, menţionând că acestea au fost şi sugestiile arhitectului care a realizat proiectul de modernizare a Căii Eroilor.

„În situaţia în care bugetul local nu poate asigura resursele financiare necesare achiziţionării imobilului/imobilelor, primarul municipiului Târgu Jiu va iniţia procedura aprobării contractării şi/sau garantarea unei finanţări interne/externe”, a decis luni majoritatea din Consiliul Local Târgu Jiu. Aleşii locali PNL şi Daniela Grădinaru de la PMP s-au abţinut la vot.

Consilierul local PNL Mihai Paraschiv crede că primarul este practic obligat să ia bani de la bancă. „Nici primarul nu va putea face fără acordul dumneavoastră”, a comentat secretarul Grigore Jianu.

„Este imperativă, că va iniţia”, a intervenit primarul Marcel Romanescu. Edilul crede că i se va pune în faţă o propunere în vederea achiziţionării unui imobil şi că va fi obligat, conform hotărârii, să contracteze un credit bancar. Romanescu a spus că îşi va consulta juriştii pentru a vedea exact ce e de făcut.

Vizualizări: 335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: