Un milion de euro pentru canalizarea din Cîlnic

Lucrările la canalizarea menajeră din satele Cîlnic şi Cîlnicul de Sus vor fi reluate imediat ce vremea va permite. Lucrarea cu o valoare de aproape un milion de euro a fost adjudecată anul trecut de o firmă din Rm. Vîlcea. Primarul din Cîlnic, Dumitru Vulpe, spune că este cel mai amplu proiect din actualul mandat.

Proiectul „Reţea de canalizare şi staţie de epurare în sistem centralizat în satele Cîlnic şi Cîlnicul de Sus” este printre cele mai mari derulate în comuna gorjeană Cîlnic. Primarul Dumitru Vulpe a spus că este unul dintre cele mai importante proiecte ale sale care vor fi finalizate în acest mandat. Colectorul principal al reţelei de canalizare are o lungime de 8.415 metri. „Amplasarea reţelei de canalizare se va face pe o singură parte a drumului, excepţie făcând porţiunea de canalizare de-a lungul drumului naţional DN67, unde reţeaua se va realiza pe ambele părţi ale drumului”, arată primarul Dumitru Vulpe.

Lucrarea este finanţată prin PNDR şi este în valoare de 3,7 milioane de lei fără TVA. O parte importantă a proiectului este staţia de epurare, spune primarul din Cîlnic. Staţia de epurare are o capacitate de 2.145 l, asigurând racordarea întregii comune la reţeaua de canalizare. „Sunt proiecte complexe, realizate pentru binele cetăţenilor. Investiţiile au şi început. Ne dorim ca lucrările să meargă bine, să se termine cât mai repede pentru ca locuitorii comunei Cîlnic să poată beneficia şi de aceste utilităţi”, a precizat Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic.

La licitaţia organizată anul trecut pentru această lucrare au participat nu mai puţin de 16 firme, preţul estimat iniţial fiind de 4,4 milioane de lei fără TVA. Concurenţa mare dintre firme a făcut ca preţul de adjudecare să fie mai mic cu circa 20%. Lucrarea este realizată de SC Govora SA.

 ALTE PROIECTE

Tot în această perioadă la Cîlnic este în derulare o investiţie privind reabilitarea reţelei de apă. „Vor fi înlocuite conductele vechi, din metal, care sunt corodate, cu unele din plastic”, a explicat Dumitru Vulpe. La finalizarea lucrării, reţeaua ar putea fi predată Companiei de Apă Oltenia.

Vizualizări: 1,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: