Nouă intervenții de urgență pentru salvamontiștii gorjeni

Peste 50 de acțiuni de salvare pe munte în doar 24 de ore! Cele mai multe, 10, au fost la Salvamont Voineasa. Salvatorii montani din Gorj au participat la 9 acțiuni de salvare. La Harghita, au fost 8 apeluri, iar la Sinaia, 7, iar in Hunedoara, salvamontiștii au fost solicitați la 6 acțiuni de salvare. 

 

"O noua zi de foc pentru salvamontiștii din întreagă țară solicitați sa intervină la un număr foarte mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 52 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. În cazul acestor intervenții, au fost salvate 53 persoane, dintre acestea 17 fiind predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 54 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.

Salvamont România, oamenii in rosu, culoarea salvatorilor de vieți, vă îndeamnă la prudenta și responsabilitate în derularea activităților montane și vă invită să le fiți alături în campania de reducere a numărului de accidente montane!", anunță Salvamont. 

Vizualizări: 511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: