Nouă mineri din zece se accidentează din vina lor

Preşedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a spus că salariaţii companiei vor trebui reinstruiţi cu privire la normele de protecţia muncii. „Este dovedit statistic că 96% dintre accidentele de muncă au fost cauzate de comportament. Aici va trebui să lucrăm, să reinstruim oamenii, să îi conştientizăm că vechimea este un avantaj, dar nu dovedeşte că eşti cel mai bun”, a spus Boza la Tele3.

„Când am venit aici acum un an şi aproape nouă luni, am zis că protecţia muncii este principalul obiectiv. Sper acum că toată lumea a conştientizat şi să îl considerăm un moment zero. Veţi vedea în perioada imediat următoare acţiunile pe care noi le vom decide”, a mai spus Boza.

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan, a confirmat că neglijenţa în serviciu a fost determinantă în accidentele de muncă din carierele miniere, care au avut loc în luna iulie. „A fost un accident în zona de buncăr cu fractură, care este investigat de ITM şi societate, care nu va lăsa urmări grave şi care este materializat în neglijenţă în serviciu. Avem un accident într-o celulă electrică, din păcate cu urmări foarte grave, care a constat în intrare sub incidenţa zonei de înaltă tensiune de 6kV, amorsarea arcului electric asupra ambilor electricieni şi cu urmări foarte grave. Cei doi electricieni au fost transportaţi la Charleroi, în Belgia, sunt sub îngrijire şi evaluare medicală permanentă, sunt în stare stabilă şi eu mă rog să îşi revină în totalitate. Şi aici vorbim, fără echivoc, de neglijenţă, nerespectarea normelor de protecţie a muncii. Şi avem un accident mortal, unde competenţa de analiză depăşeşte ITM, va fi un dosar penal, procurorul va decide cine este vinovat. Aici, pe lângă neglijenţa în serviciu, vorbim şi de anumite deficienţe de natură tehnică”, a spus Vişan la Tele 3.

(A.A.)

Vizualizări: 2,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: