Roşca cere demisia şefilor din minerit. „Nu mai merge aşa”

Liderul de sindicat de la Cariera Roşiuţa, Nelu Roşca, a cerut demisia şefilor din minerit Gheorghe Dobriţanu şi Ionel Paraschivu, care nu ar fi făcut nimic pentru mineri. Nelu Roşca spune că în minerit trebuie să vină persoane care cunosc domeniul de activitate şi să-l aducă pe linia de plutire.

Sindicalistul Nelu Roşca susţine că i-a informat pe şefii săi de problemele şi lipsurile din minerit, dar că nu s-a făcut nimic. Acum, după ce un miner a murit, iar alţi trei au fost grav răniţi, angajaţii din cariere nu mai acceptă să lucreze fără materiale. Pe de altă parte, în cariere sunt cârpite absolut toate cablurile, benzile sau alte echipamente, iar folosirea lor este un risc pentru oameni. „Au crezut că merge şi aşa. Uite că nu merge şi aşa”, le transmite sindicalistul.

„Este adevărat că am cerut demisia celor din conducerea Diviziei Miniere având la bază şi evenimentele din ultima perioadă şi nu numai. Şi faptul că în repetate rânduri am avut discuţii pe faptul că nu au avut capacitatea să facă o analiză de personal şi pe lipsurile în subunităţile din minerit, unde îşi desfăşoară activitatea două treimi din personal, pentru a sprijini procesul de producţie şi salariaţii, care sunt într-o stare psihică căzută, datorită stresului”, a spus Roşca la Radio Infinit.

El a mai anunţat că nici cei din Directorat nu se pricep la minerit. „Cei din Directorat, nefiind profesionişti, cunoscători ai fenomenului din minerit, i-au pus pe dânşii (n.r. Paraschivu şi Dobriţanu). La conducerea Direcţiei Miniere ar trebui să fie cunoscători ai mineritului. Cred ca cei din Direcţia Minieră să se retragă şi să vină cunoscători, pentru a aduce lucrurile pe linia de plutire”, a mai spus liderul de sindicat.

Vizualizări: 3,952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: