Noul Covid! “Nu mai avem afectarea pulmonară cu care se confruntau pacienții anul trecut”

Sunt mii de cazuri de Covid zilnic în țară, câteva zeci în Gorj, dar agresivitatea bolii nu mai este aceeași din anii trecuți.

“Nu mai avem afectarea pulmonară cu care se confruntau pacienții anul trecut”, a spus la Tele3 Dumitru Vienescu, managerul spitalului din Târgu Jiu.

Sunt însă pacienți care suferă și de alte boli și din această cauză coronavirusului a prins teren fertil.

Vienescu a mai precizat să sunt stocuri suficiente de medicamente și că treptat va fi suplimentat numărul de paturi Covid din spital.

Marți au fost anunțate 52 de cazuri noi de pacienți Covid în Gorj.

Actualele variante ale virusului SARS-CoV-2 s-au schimbat mult în simptomatologie, a declarat Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, marți, la Știrile B1 TV. Întrebat dacă schimbă situația studiul britanic care arată că simptomatologia COVID-19 s-a modificat, medicul a explicat: „Schimbă cu ceva, pentru că ne spune că aceste variante virale își modifică, pe de o parte, structura, dar pe de altă parte își modifică și capacitatea de infecțiozitate sau locul unde acționează. Dacă discutăm de varianta Omicron, într-adevăr, durerea de gât a fost simptomul preponderent. De ce acest lucru? Pentru că Omicron se multiplica la nivelul faringelui, nu mai cobora atât de profund în căile aeriene așa cum o făcea varianta Delta, care producea o bronhopneumonie virală”.

Vizualizări: 2,847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: