Noul director a prelungit programul medicilor din policlinică

Medicii care îşi desfăşoară activitatea la cabinetele din incinta Policlinicii Târgu Jiu vor fi nevoiţi să efectueze consultaţii până la orele 22.00, asta după ce noul manager a decalat turele cu o oră. Ba mai mult, Tiberiu Tătaru spune că va monitoriza toate cabinetele pentru ca medicii să respecte programul de lucru. Tătaru intenţionează să scoată la concurs toate posturile de şefi de secţii şi asistenţi şefi odată ce va deveni titular pe post. Asta pentru ca medicii să fie obligaţi să-şi realizeze indicatorii de performanţă prevăzuţi în contractele de administrare.

Nemulţumiri în rândul medicilor de la cabinetele medicale din incinta Policlinicii Târgu Jiu, după ce noul manager a modificat programul de lucru. Dacă până de curând fiecare medic îşi făcea programul după bunul plac, acum uşile cabinetelor medicale din Policlinică nu se vor putea închide înainte de orele 22.00. Noul manager a decalat turele cu o oră pentru ca programul medicilor care efectuează gărzi să nu se suprapună. „Garda medicilor se termină la ora 8.00, iar programul din Policlinică începea la ora 7.00. Ca atare, medicul venea la cabinetul din Policlinică la ora 8.00. Este logic că nu putea fi la aceeaşi oră în două locuri. Întrucât ora de dimineaţă se suprapunea cu garda am decis să decalăm turele cu o oră. Astfel, tura I începe la ora 8.00 şi se încheie la ora 15.00, iar tura II începe de la ora 15.00 şi se încheie la ora 22.00, nu la ora 21.00 ca până acum. Fiecare medic are un program de lucru de 7 ore, excepţie făcând medicul radiolog care va lucra 6 ore”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul interimar al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Medicii, obligaţi să stea la program

Nu de puţine ori au fost identificate cazuri în care medicii din Policlinica Târgu Jiu nu îşi respectau programul de lucru. Managerul interimar al Spitalului Judeţean cere cadrelor medicale să stea la program. „Medicii nu au motiv de nemulţumire. Respectarea programului de lucru e prevăzută în fişa postului. Fiecare are un punctaj care trebuie să bată cu realitatea. Categoric, voi monitoriza să se respecte programul de lucru atât pe secţii, cât şi la cabinetele din Policlinică”, a declarat Tiberiu Tătaru. Acesta a mai precizat că va continua să meargă pe secţii pentru a avea discuţii cu toate cadrele medicale în vederea identificării şi prioritizării problemelor din spital. „Până la ora actuală am avut discuţii doar cu cadrele medicale de la spitalul de la Pasarelă şi cu aproximativ jumătate din cadrele medicale de la spitalul de pe Tudor Vladimirescu. Voi continua să merg în fiecare secţie, cel puţin o dată pe lună, pentru a nu mai avea contact doar cu şeful de secţie ci cu fiecare medic, asistent şi infirmier pentru a vedea care sunt problemele cu care se confruntă spitalul. După ce voi finaliza activitatea de evaluare din punct de vedere administrativ, voi prioritiza problemele”, a mai precizat Tiberiu Tătaru.

CONCURS

Tiberiu Tătaru vrea să devină titular pe postul de manager pentru a scoate la concurs toate funcţiile de conducere de la nivelul Spitalului Judeţean Târgu Jiu. „Medicul şef de secţie care ocupă funcţia prin concurs va avea un contract de administrare cu managerul în care are prevăzuţi anumiţi indicatori pe care trebuie să-i realizeze. Activitatea spitalului va merge mult mai bine dacă vor avea contract de administrare, pentru că altfel nu sunt interesaţi să realizeze aceşti indicatori”, a precizat Tătaru.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: