Noul ministru al Culturii, fost director la Cancan și Libertatea

PSD a dat publicității lista noului guvern. La Cultură vom avea un fost director de tabloide, iar la Economie un filolog. Aproape jumătate din guvern este diferit de cel condus de Sorin Grindeanu.

Lucian Romașcanu, cel propus de PSD să fie ministru al Culturii în guvernul condus de Mihai Tudose, este de puțin timp în politică. Vine din presă, fiind în trecut director la tabloidele Cancan și Libertatea, dar a lucrat și în TVR și Kanal D, unde a fost consilier al directorului Stelian Tănase respectiv director executiv. Romașcanu este la primul mandat de parlamentar.

Dragnea, glume cu acoperiți la prezentarea guvernului

„Tudose. Mihai Tudose”, așa l-a prezentat președintele PSD Liviu Dragnea pe premierul desemnat, la anunțarea listei cu propuneri de miniștri. Întrebat dacă a fost ofițer acoperit, Tudose a spus că nu a avut o colaborare în acest sens cu SRI. Dragnea a spus că i-ar fi plăcut să fie el acoperit, ca să primească la fel de multe întrebări de la jurnaliști. După care a spus un banc pe care l-a auzit cu o seară înainte și despre care spune că i-a plăcut foarte mult. „Se spune ca eu l-am propus pe Tudose premier ca să luam controlul asupra SRI”, este bancul spus de Dragnea. 

În noul guvern o să apară și al treilea vicepremier, Marcel Ciolacu, fără portofoliu. Miniștri noi sunt Mihai Fifor la Economie, Victor Negrescu la Afaceri Europene, Adrian Țuțuianu la Apărare, Lucian Romașcanu la Cultură, Liviu Pop la Educație, Lucian Georgescu la Cercetare, Ionuț Mișa la Finanțe, Doina Pană la Ape și Păduri, Lucian Șova la Comunicații, Ilan Laufer la Mediul de afaceri.

Vizualizări: 1,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: