Novak Djokovic va fi expulzat din Australia

Viza liderului ATP Novak Djokovic a fost anulată, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că acesta trebuie să părăsească Australia în următoarele ore.
Judecătorul James Allsop a anunţat că apelul lui Djokovic a fost respins şi jucătorul trebuie să achite costurile aferente. Decizia a fost luată în unanimitate de un complet de trei judecători.

Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovic, au durat între orele 00.30 şi 05.30, cu o pauză de o oră, transmite News.ro.

Djokovic a sosit în Australia pe 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, perioadă în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovic viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi nu respectă astfel regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia.

Jucătorul de tenis a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi.

Novak Djokovic a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, decizie de asemenea contestată de avocaţii lui Djokovic.

actualizare: Novak Djokovic pleacă spre Dubai duminică, 16 ianuarie, la bordul unui avion al companiei Emirates. La aeroportul din Melbourne, înainte de decolare, el s-a aflat sub escorta poliţiei federale australiene.

Aeronava EK409 a decolat de pe aeroportul din Melbourne la ora 13.55, ora României. Jucătorul va merge mai întâi la Dubai şi apoi cel mai probabil în Serbia.

Vizualizări: 529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: