Nu depozitaţi cartofii în frigider! Rezultatele sunt grave!

Studiile realizate recent de reprezentanţii Agenţiei de Sănătate Publică (ASP) din Marea Britanie trag un semnal de alarmă şi sfătuiesc pe toată lumea să nu mai ţină cartofii în frigider. Explicaţia: "Când cartofii sunt ţinuţi în frigider, amidonul este transformat în zahar. Astfel, atunci când gătiţi cartofii, aminoacizii se combină cu zaharul acela şi produc acrilamida, o substanţă toxică pentru organism". Acrilamida este o substanţă chimică folosită la fabricarea hârtiei, a vopselurilor şi a plasticului, dar se găseşte adeseori şi în mâncare, mai ales în prăjeli. Tot cercetătorii explică şi cum trebuie depozitate legumele. Astfel, cartofii trebuie păstraţi într-un loc răcoros şi uscat, dar în niciun caz în frigider.

Vizualizări: 1,941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: