Nu mai au bani pentru lucrări. Primar: O parte dintre constructori au renunțat

Drumurile județene și comunale din Gorj ar putea avea parte de investiții, cel puțin asta a susținut premierul României, Florin Cîțu, afirmând că va lansa un program special în acest sens. Premierul a mai declarat faptul că finanțarea nu va fi nici prin PNRR și nici prin alte fonduri europene. La aflarea acestei vești, primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, pare că se bucură și spune că are încredere în actualul guvern.

”Mă bucur să aud că un premier are gânduri bune pentru comunități. Așteptăm să le vedem făcute. Este un guvern nou și un partid nou aflat la guvernare. Nu prea aș sta cu mâna întinsă la guvernați, dar îmi fac temele și îmi depun proiecte europene. Îmi pregătesc studiile de fezabilitate, iar când se poate o să depun proiectele”, a spus Ion Ciocea, la Radio Infinit.

Sunt și primari care se arată sceptici. Spre exemplu, edilul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, spune că lucrurile pozitive se anunță, însă nu se întâmplă nimic.

”Eu sunt destul de sceptic vizavi de aceste lucruri. Ele se tot anunță, însă lucrurile nu stau așa deloc. Eu m-aș bucura să văd că se va face ceva pentru localitățile din România. Sunt sceptic pentru că au anunțat că se renunță la PNDL. Cred că s-a gândit la faptul că lăsăm neterminat ce avem început și ne apucăm de altele. Eu zic să terminăm ce avem început, apoi să ne apucăm de altceva”, a spus Bobaru.

Primarul din Bărbătești, Adrian Mangu, se plânge de faptul că sunt blocaje la investițiile prin PNDL și că unii din constructori au anunțat că renunță la lucrări.

”Vedem în cursul celor 6 luni care au trecut că sunt numai blocaje pe PNDL. Ni s-a transmis că nu mai sunt fonduri pentru continuarea lucrărilor. Au anunțat că vor găsi soluții, dar vorba trece și scrisul rămâne. Orice posibilitate de finanțare este un plus de valoare pentru comunitate. Avem multe proiecte. Vrem să se bucure cetățenii. Avem proiecte blocate prin PNDL 2, dar sperăm să se rezolve. Este vorba despre o rețea de drumuri comunale. O parte din constructori au renunțat la lucrări. Așteaptă o nouă rectificare pentru a putea fi finanțate  lucrările”, a declarat Mangu.  

Vizualizări: 1,158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: