Nu păstrați fructele și legumele în pungi de plastic

Majoritatea gospodarilor aleg să își pună cumpărăturile în pungi de plastic, mai cu seamă atunci când vine vorba despre fructe și legume. Experții recomandă să nu depozitezi niciodată aceste produse în pungile din plastic.


Gospodinele au trucuri diferite atunci când vine vorba despre depozitarea alimentelor dar multe dintre ele nu sunt deloc potrivite pentru toate produsele. Depozitarea corectă a alimentelor este foarte importantă pentru a prelungi durata de viață a acestora și pentru a preveni contaminarea sau deteriorarea lor. Dacă nu le depozitezi potrivit riști ca ele să prindă bacterii și ciuperci care sunt dăunătoare sănătății. 

Cei mai mulți oameni își păstrează produsele în pungile de plastic cu care au venit de la cumpărături sau pe care le au separat la ei în casă. Dar acest lucru nu este deloc potrivit pentru că plasticul nu permite aerului să circule, ceea ce accelerează creșterea mucegaiului și a bacteriilor care strica alimentele mai repede. O modalitate potrivită pentru a păstra fructele și legumele este în recipiente din sticlă sau plastic. Motivul este că o astfel de sigilare chiar încetinește procesul de descompunere a alimentelor, evitând contaminarea încrucișată și bolile. O altă opțiune este să pui fructele și legumele în saci speciali de pânză pe care trebuie să îi lași mai apoi într-un loc răcoros și nu prea umed.

În cazul în care vrei să lași câteva fructe sau legume tăiate în frigider, este recomandat să acoperi alimentele cu hârtie de copt pentru ca textura lor să nu se schimbe. În felul acesta vei reuși să nu mai arunci deloc mâncarea și să te bucuri de produsele pe care ai cheltuit bani mulți.

Vizualizări: 1,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: