Cât timp poți să păstrezi icrele în frigider

Indiferent de tipul de icre preferat, acesta este bogat în nutrienți și foarte multă lume consumă acest preparat. Ouăle de pește, dacă putem spune astfel, conțin o cantitate bogată de omega-3, care luptă împotriva inflamațiilor. 


Fără îndoială, cu toții am auzit despre beneficiile multiple ale consumului de icre. Acestea conțin, în mod special, o cantitate mare de acizi grași omega-3, care depășesc suplimentele din punct de vedere nutrițional. Iar asta pentru că grăsimile din icre sunt mai puțin susceptibile de a se oxida în timpul procesării lor, spre deosebire de pastile.


Icrele sunt bogate și în vitamina D, B12 și proteine, toate acestea stimulând starea de sănătate. Ouăle de pește conțin foarte multe proteine necesare pentru repararea și înlocuirea celulelor și nu numai. Ele ajută și la creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copiilor, adolescenților și femeilor însărcinate.

Chiar dacă icrele conțin și colesterol, medicii spun că icrele nu determină creșterea în greutate. Ouăle de somon, în mod deosebit, sunt bogate în nutrienți esențiali și sărace în calorii. Acest aspect reprezintă un adaos nutritiv excelent, în orice dietă. Trebuie, în schimb, să fim atenți la modul în care consumăm icrele de pește.

Un aspect important când vine vorba despre consumul de icre este reprezentat de timpul de depozitare al acestora. După ce achiziționăm icre, este recomandat să le punem întotdeauna la frigider. Preferabil, în cea mai rece zonă a frigiderului, adică pe raftul de sus, în zona din spate. Recipientul în care sunt ambalate icrele trebuie să rămână sigilat. Din momentul în care acesta este deschis, icrele trebuie consumate în termen de 24 de ore. Desigur, ele mai pot rezista încă o zi, însă textura lor se va modifica, aspect ignorat de multe dintre gospodine.

Dacă punem icrele la frigider imediat după ce au fost cumpărate și nu desigilăm cutia sau borcanul în care au fost depozitate, pot să rămână în stare bună pentru aproximativ 4 săptămâni.

Vizualizări: 1,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: