Funcționarea triacurilor

Triac-urile sunt întrerupătoare electronice de tensiune alternativă care au o gamă largă de utilizări. Folosind un triac, puteți regla singur tensiunea de rețea destul de ușor cu tot felul de echipamente. De exemplu, acest semiconductor poate fi utilizat cu încălzitoare și lămpi electrice.

Funcționarea unui triac


O gamă completă de triacuri poate fi vizualizată prin intermediul triac. Un astfel de triac este controlat de un electrod de control; poarta. Atunci când o anumită valoare a curentului este trimisă în poartă, comutatorul se deschide. Acest lucru funcționează cel mai bine prin trimiterea unui curent pozitiv prin poartă atunci când aceasta este pozitivă și a unui curent negativ atunci când este negativă. Atâta timp cât comutatorul este deschis, acesta asigură conducția. Funcționarea unui triac este în mare măsură similară cu cea a unui tiristor. Cu toate acestea, diferența constă în faptul că triacul este o componentă bidirecțională, ceea ce îl face utilizabil chiar și atunci când există tensiune alternativă între borne. Un triac este format din trei electrozi: MT1, poartă și MT2. În acest caz, MT este o abreviere de la "terminal principal". Analiza unui triac se poate face prin conectarea celor trei cleme ale unui tester la cele trei fire. Acest lucru se poate face în orice ordine. Analiza necesită un tester special. Acest lucru se datorează faptului că nu este posibil să se măsoare rezultate corecte cu un tester universal.


Diferite tipuri


Triacurile sunt disponibile în toate tipurile de carcase. Sunteți în căutarea unor triacs de înaltă calitate? Vizitați tme.eu, unde puteți alege din peste 500.000 de produse. Carcasa din plastic este adesea utilizată pentru triacurile potrivite pentru curenți mai mici. Triacurile care pot suporta curenți mai puternici au adesea o aripioară de răcire care se înșurubează pe ele. Uneori, acestea sunt integrate într-o carcasă compactă cu o placă de bază din metal, dar unele tipuri pot fi înșurubate într-o gaură cu filet metric cu un șurub filetat preformat. Deci, tipul cel mai potrivit în situația dumneavoastră depinde, printre altele, de curentul pe care triac-ul trebuie să îl poată gestiona. În plus, acordați atenție celorlalte specificații, cum ar fi cele privind curentul de aprindere, tensiunea de aprindere și curentul de menținere. Toate acestea ar trebui să corespundă specificațiilor componentei care se înlocuiește. De exemplu, un triac cu o rezistență de tensiune de 400 de volți poate fi utilizat perfect pe rețeaua de 230 V AC. Utilizarea unui triac cu o rezistență de tensiune de cel puțin 600 de volți va genera o aplicație și mai sigură și mai fiabilă.

Vizualizări: 1,465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: