Nu ridică nămeții din oraș. Primar: Zăpada se topește automat!

Municipalitatea nu se grăbește să ridice zăpada din oraș. Autoritățile se bazează pe anunțul meteorologilor cum că vremea se va încălzi, iar troienele se vor topi de la sine. Nu la fel de precise au fost și predicțiile celor de  la ANM când au anunțat ultima zăpadă căzută la Târgu Jiu, care a și pus la pământ zecile de corturi unde urmau să se instaleze comercianții de mărțișoare.

Nămeții din intersecții, din cartiere ori chiar de pe locurile de parcare încă nedeszăpezite din oraș vor dispărea când se va încălzi vremea. O spune primarul Marcel Romanescu: “Nu vom putea ridica zăpada în integralitate pentru că eu prevăd că temperaturile vor crește și atunci se topește automat”.

Ultima zăpadă a prăbușit corturile amplasate în centrul orașului pentru Târgul de Mărțișor. Romanescu susține că societatea Edilitara s-a ocupat de refacerea acestora și nici nu are ce să-i reproșeze firmei, pentru că n-au fost anunțate ninsori atât de serioase în weekendul trecut. „După datele meteo, trebuia să avem zăpadă la Târgu Jiu de maximum 5 centimetri. La 5 centimetri, nu ar fi trebuit să avem probleme. Nu numai cu corturile, cu nimic în Târgu Jiu, dar cred că dacă aveam informațiile exacte, cei de la Edilitara, pentru că sunt în proprietatea Edilitara, puteau să ia acele folii cu care sunt acoperite corturile și nu era niciun fel de problemă. Nu-i pot învinovăți de data aceasta. La 25 de centimetri cât am avut și bine că s-a oprit ninsoarea la ora 3, situația putea să nască și mai multe probleme”, a mai spus primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: