Metode simple și eficiente să cureţi uşor tastatura laptopului

Tastatura laptopului se va murdări la un moment dat chiar dacă eşti foarte atent cu acesta. Indiferent că este vorba despre o tastă lipicioasă din sucul pe care l-ai vărsat, firimituri de mâncare sau taste care sunt foarte strălucitoare din cauza grăsimii de pe degete, tastatura trebuie curăţată periodic. 


Curățarea va face tastatura mai atractivă din punct de vedere vizual și poate ajuta la eliminarea bacteriilor și germenilor care se află pe suprafață. Specialiștii indică, pentru igiena ta, ca de fiecare dată să te speli pe mâini înainte și după ce utilizezi laptopul.

Înainte de a începe, asigură-te că laptopul sau tastatura sunt deconectate de la cablul de alimentare și complet oprite pentru a evita deteriorarea oricăror componente electrice. De asemenea, te ajută să nu ștergi accidental ceva important de pe computer pe măsură ce cureți tastele individuale.  Primul lucru pe care trebuie să îl faci este că întorci laptopul sau tastatura cu susul în jos pentru a scutura resturile vizibile, iar aici ne referim la firimiturile acumulate printre ele și la praful care s-a strâns acolo. Este recomandat să ai mereu la îndemână un tub de aer comprimat. Astfel, înclină tastatura și utilizează „paiul” atașat, după care pulverizează aerul în zig-zag, astfel să nu ratezi nicio zonă. Rotește tastatura și repetă mișcarea de zig-zag până când ajungi în toate cele patru puncte ale tastaturii.

Folosește apoi un șervețel dezinfectat sau alcool pentru a șterge tastele. 

Studiile arată că tastaturile sunt mult mai murdare decât un scaun de toaletă.  Vei avea nevoie de un șervețel umed dezinfectant sau o cârpă îmbibată în alcool. Nu utiliza o cârpă umezită cu apă, deoarece aceasta poate deteriora circuitul electronic aflat sub taste. Șterge toate suprafețele tastaturii și las-o să se usuce înainte de a o reconecta sau de a porni laptopul. Cele mai multe tastaturi au opțiunea de a scoate tastele pentru a le oferi o curățare bună în profunzime. Cu toate acestea, dacă încerci să cureți tastatura laptopului tău, verifică mai întâi marca și modelul pentru a te asigura că tastele pot fi scoase efectiv.

Vizualizări: 578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: