Vezi ce profesori din Gorj părăsesc învăţământul anul viitor

Un număr de 76 de cadre didactice din judeţul Gorj împlinesc anul acesta, la 1 septembrie, condiţiile legale de pensionare. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a finalizat lista cu profesorii care, deşi împlinesc vârsta de pensionare, au solicitat Consiliului de Administraţie al şcolii să rămână în activitate, pentru încă trei ani. Astfel, 66 de cadre didactice au obţinut acordul consiliului de administraţie, restul de 10 profesori urmând să părăsească sistemul educativ din anul şcolar 2016-2017.

Zece cadre didactice din judeţul Gorj nu se vor mai regăsi în anul şcolar viitor la catedră. Aceşti profesori au solicitat și ei menținerea în activitate ca titular, însă Consiliul de Administrație al școlii la care predau le-a respins solicitarea. Printre profesorii care vor ieși din învățământ se numără Dorina Turtoi, învățătoare la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu”, învățătoarea Eugenia Stoian de la Liceul Teologic, Gabriela Ivănescu, profesor de limba română la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu”, Remus Băluțeanu, profesor de muzică la școala gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu, Dumitru Dădălău, profesor de limba franceză la Colegiul Tehnic Mătăsari, Ana Olteanu, învățătoare la școala din Ionești, Teodora Mateiași, educatoare la Stejari, dar și Marioara Pirtea, învățătoare la ”Alexandru Ștefulescu”. Toate aceste cadre didactice au peste 60 de ani și o vechime în muncă de peste 40 de ani.
Potrivit ISJ Gorj, alte 66 de cadre didactice împlinesc anul acesta vârsta legală de pensionare, dar au solicitat prelungirea activității iar Consiliul de Administrație a fost de acord. Menționăm faptul că aproape toți profesorii cărora li s-a prelungit activitatea în anul școlar viitor au peste 60 de ani, unii chiar 66 sau 67 de ani. Amintim aici pe profesorul de istorie Ion Băloi de la școala ”Voievod Litovoi” , Nelu Glăvan, profesor de franceză la aceeași unitate școlară, Vasile Ungureanu, profesor de mecanică la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”, Gheorghe Stăncioiu, pedagog la Spiru Haret, Doina Baiu, profesoară de sociologie la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Zenovie Cârlugea, profesor de limba română la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”, Petre Catrinoiu, profesor de matematică la Colegiul Economic. În mod obligatoriu, toate aceste catedre lăsate vacante de profesorii care vor părăsi sistemul de educație ar trebuie scose din nou la titularizare anul acesta, în luna iulie.

Vizualizări: 5,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: