Stațiunea Rânca, neîncăpătoare și după Crăciun

Crăciunul a trecut, dar vacanța nu s-a încheiat. Mulți turiști au decis să-și prelungească vacanțele în stațiunea Rânca astfel că și luni, după Crăciun, pârtiile au fost pline. Unii au mai rămas încă o zi la munte pentru că au vrut să mai profite de zăpada proaspăt depusă. Alții s-au temut că drumul va fi prea aglomerat spre casă, așa că au decis să amâne plecarea.

Mii de turiști petrec, în continuare, în stațiunea Rânca. Pârtiile s-au dovedit aproape neîncăpătoare pentru iubitorii sporturilor de iarnă. La săniuș, a fost cea mai mare aglomerație. „Este destul de multă lume. Așteptăm la teleschi cam 10-15 minute, sunt mulți turiști și la baza pârtiei, dar este frumos. Atâta timp cât noi purtăm mască, suntem în siguranță”, a spus o tânără. „Noi suntem din Timișoara. Am avut rezervare până duminică, dar am ales să mai stăm o zi pentru că este foarte frumos”, a spus un alt turist.

Alții s-au speriat de cozile de pe drumul spre orașul Novaci. „Noi am vrut să coborâm duminică seara. Am stat o oră pe drum, am văzut că nu înaintează și ne-am întors în stațiune. Am mai plătit două nopți și plecăm marți. Ne mai bucurăm de zăpadă”, a spus un alt turist.

Peste șase mii de turiști au făcut rezervări la Rânca, de Crăciun. „Au fost mulți turiști. Au găsit și zăpadă din belșug pentru că suntem printre puținele zone unde este zăpadă. Au fost peste șase mii de rezervări, dar au mai fost încă pe atâția turiști veniți doar pentru o zi. Din acest motiv, au fost și ambuteiajele în trafic”, a spus și Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Polițiștii și jandarmii au patrulat continuu prin mulțime și le-au reamintit turiștilor să poarte masca de protecție și să păstreze distanța față de cei din jur.

Galerie foto



Vizualizări: 3,966

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: