A murit designerul Pierre Cardin. Cine îi va moşlteni imperiul

Celebrul creator de modă Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani. Designerul de origine franceză s-a stins din viață chiar în perioada sărbătorilor într-un spital din Neuilly, a anunțat Le Figaro.

Pierre Cardin s-a stins din viață în perioada sărbătorilor de iarnă iar anunțul trist a fost făcut public de familia creatorului.

Cardin a fost fiul unui imigrant italian care a revoluționat lumea modei și a celebrat pe tot parcursul carierei sale libertatea femeii. Cariera sa a fost pe culmi după ce a creat 30 de costume pentru „petrecerea secolului”, un bal mascat la Palazzo Labia în Veneția care a avut loc pe data de 3 septembrie 1951.

De asemenea, a fost adorat de public pentru creațiile haute couture  sau pentru celebra bubble dress. Cardin a fost recunoscut pentru stilul avangardist, preferând formele și motivele geometrice, ignorând siluetele de orice fel. De asemenea, el a avansat ideea în modă de unisex, experimentând cu succes tot ce și-a propus.

Vestea că acesta a murit a zguduit întreaga planetă, mai ales pentru că era unul dintre cei mai cunoscuți creatori de modă din întreaga lume și se afla la cârma unui adevărat imperiu. Fabulosul imperiu a lui Pierre Cardin este reprezentat de o avere impresionantă de 71 de miliarde de euro iar cel care ar putea-o primi este legat puternic de impresionantul creator de modă.

Pierre Cardin deținea numeroase afaceri precum magazine de haine, restaurante, branduri de parfumuri, hoteluri şi agenţii de voiaj, prezente în 140 de ţări. Pierre Cardin a brevetat 800 de produse diferite, imperiul lui include două teatre, restaurante, opt mii de magazine de parfumuri, ceasuri, reviste, mobilier, țigări și multe altele, iar cifra de afaceri anuală a companiei este de aproximativ 12 miliarde de dolari.

În acest moment nu se știe cu exactitate cine va moșteni întregul imperiu, dar mai multe voci îl indică ca principal moștenitor pe nepotul său, Rodrigo, un cunoscut pianist.

În ceea ce privește creațiile ce poartă semnătura lui Pierre Cardin se pare că acestea vor rămâne în atenția publicului și după decesul acestuia. Munca sa o să fie dusă mai departe de trei dintre ucenicii săi.

Vizualizări: 1,940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: