Numele Mădălinei Berbecel, în dosarul Greblă

Numele Mădălinei Berbecel, asociata lui Marin Condescu în firma Gardena River, apare în dosarul lui Toni Greblă, potrivit unui document obţinut de Mediafax.

Conform documentelor citate, în august 2014, Toni Greblă a întreprins demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între finul său, Ion Bîrcină, turcul Corekci Sevket, cetăţeanul moldovean Victor Dolghi şi Constantin Bartolomeu Săvoiu, cunoscut ca "Generalul". Astfel, susţin anchetatorii, cei cinci "au constituit un grup infracţional organizat, cu scopul de a iniţia raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) pe linia România-Federaţia Rusă, cu interpunerea Turciei, pentru eludarea deciziei de instituire de către Rusia a unui embargou unilateral asupra importului de produse agro-alimentare din Uniunea Europeană", se arată în aceleaşi documente.

Procurorii mai spun, potrivit documentelor citate, că membrii grupului infracţional s-au întâlnit de mai multe ori, atât în ţară, cât şi în străinătate, "acţionând coordonat pentru îndeplinirea scopului pentru care s-au constituit".

"Aceştia, în perioada 2014 - 2015, au efectuat acte pregătitoare în vederea săvârşirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, prev. de art.273 din Legea nr.86/2006 - Codul Vamal. Ion Bîrcină, împreună cu persoane din anturajul său (Costin Iliescu şi Nicolae Orbişor) au întreprins demersuri în vederea achiziţionării de produse de la diverse societăţi comerciale specializate în prelucrarea şi conservarea cărnii (abatoare), în vederea comercializării acestora în spaţiul ex-sovietic. Dintre entităţile juridice de la care aceştia intenţionau să procure respectivele produse se află SC Rador A&E SRL Piteşti, SC Cosco Vele SRL", se mai precizează în aceleaşi documente din dosar.

Anchetatorii mai susţin că, în acest context, Ion Bîrcină, Lorena Oneaga (asistent manager în cadrul SC Silvomet Grand SRL), Bartolomeu Constantin Săvoiu, Sevket Corekci şi Constantin Anton au participat în Turcia la expoziţia de franciză din Istanbul 2014 în domeniul agro-alimentar. "De asemenea, Ion Bîrcină, împreună cu Sevket Corekci şi cu sprijinul lui Bartolomeu Constantin Săvoiu (cu importante relaţii în mediul oamenilor de afaceri de naţionalitate turcă), a iniţiat mai multe discuţii pentru derularea unor operaţiuni comerciale (export) de cereale, materiale de construcţii şi/sau produse de minerit în Federaţia Rusă şi Republica Moldova", se mai arată în documentele din dosar.

Potrivit procurorilor anticorupţie, printre firmele ce puteau intermedia asemenea afaceri era SC Romgallia International Commerce & Industrie SRL, deţinută printr-o societate de tip off-shore numită Oriole Management Limited, cu sediul în Insulele Virgine Britanice. "În anturajul grupului se află şi Mădălina Berbecel, care, în cursul lunii iunie 2014, a înfiinţat Întreprinderea Individuală Irina Mădălina Berbecel, existând informaţii că se urmăreşte transferul către această entitate a activităţilor comerciale derulate iniţial pe SC Gardena River SRL. De precizat faptul că Victor Dolghi este asociat la SC Blue Energie Group SRL împreună cu Vladislav Chetrar şi Mihai Prundianu, acesta din urmă fiind un apropiat al lui Bîrcină Ion şi al lui Greblă Toni", spun anchetatorii, în aceleaşi documente.

http://www.mediafax.ro/politic/dosarul-lui-grebla-finul-judecatorului-cc-interesat-si-de-exportul-de-cereale-si-materiale-de-constructii-in-rusia-13780947

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: