Nunți cu număr nelimitat de invitaţi din 12 iunie

Nunţile au luat pauză pe perioada de pandemie, dar acum restricțiile s-au relaxat, iar lucrurile pare că revin la normal. Secretarul de stat Raed Arafat a făcut un anunț oficial pentru tinerii logodiți care îşi pot invita din 12 iunie oamenii la nuntă în număr nelimitat, în aer liber.

Multe dintre cuplurile care aveau programată nunta în perioada în care a început pandemia au ales să aștepte până la relaxarea măsurilor pentru a avea aproape numărul de invitați doriți.

Oficialii aduc acum noi detalii despre situația nunţilor. PotrivIt noii Hotărâri adoptate miercuri de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care intră în vigoare începând cu 12 iunie, nunțile organizate în aer liber nu mai sunt restricționate dacă toți cei prezenți au fost vaccinați. Acest lucru este valabil și pentru cei testați sau care au fost infectați cu COVID-19.  Anunțul a fost făcut oficial de către secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat. „În exterior poate fi număr de persoane nelimitat dacă sunt vaccinate, testate sau trecute prin boală, iar în interior până la 200 în condiţiile respective. Dacă participanţii nu sunt testaţi sau vaccinaţi, rămân 50 în interior şi 70 afară”, a precizat şi secretarul de stat Raed Arafat.

Potrivit Hotărârii se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional,pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.06.2021 fiind propusă şi unele modificări privind măsurile adoptate pentru gestionarea situaţiei create de pandemia de SARS-COV-2.

Desfăşurarea nunţilor şi botezurilor în spaţii deschise fără limită de participanţi, este cea mai importantă dintre măsurile anunţate cu această ocazie.

Vizualizări: 11,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: