O altă secție a spitalului din Motru a intrat în renovare

Secția de Interne, tronsonul B, din cadrul Spitalului Municipal Motru, a intrat în reabilitare totală. Valoarea investițiilor realizate aici se ridică la aproximativ 536.000 de lei, iar finanțarea este de la bugetul local. Primăria a încredințat lucrarea Direcției Publice Motru.

Este șantier în Secția de Interne a Spitalului Motru. ”Se reabilitează tronsonul B din Secția de Interne, pentru că tronsonul A a fost deja modernizat. Se lucrează la modificarea saloanelor ca să fie mai încăpătoare, se reface instalația electrică, se pun termopane, se schimbă ușile, se pune gresie și faianță, precum și linoleum antistatic. Se vor schimba grupurile sanitare, corpurile de iluminat, se dă tencuiala jos până la cărămidă și se reface instalația termică. Fiecare salon va avea baie proprie”, a precizat primarul Cosmin Morega.

Odată finalizată această investiție, precum și extinderea ambulatoriului din Motru, autoritățile locale promit că se vor ocupa și de partea exterioară a unității spitalicești.

”După ce se finalizează și acest tronson al Secției de Interne, în spital nu mai avem mare lucru de făcut, pentru că în mare parte este gata. Au fost reabilitate și Secțiile de O.R.L., Pediatrie și Ortopedie, noi sperăm ca anul acesta să finalizăm și extinderea ambulatoriului și anul viitor ne axăm pe reabilitarea exterioară a unității spitalicești, precum și parcarea, dar și curtea spitalului”, a mai spus Cosmin Morega.

Secția de Interne va fi dotată și cu mobilier nou și la fel ambulatoriul. Zilele acestea a ajuns la Spitalul Motru o nouă tranșă de aparatură medicală.

”Secția de Interne va beneficia de mobilier nou și, pe lângă cele 100 de paturi dotate cu noptiere, au ajuns la spital și cinci paturi pentru ATI, un aparat de intubat modern, un ecograf, plus multe alte echipamente medicale. Vreau să mai precizez faptul că urmează să organizăm licitație și pentru dotarea ambulatoriului cu mobilier și aparatură medicală, iar ca și noutate aici vor avea un aparat pentru radiologie”, a mai spus primarul din Motru.

Vizualizări: 952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: