O angajată de la Minprest, greva foamei în faţa CE Oltenia

O angajată de la Minprest va intra, astăzi, în greva foamei, în faţa Complexului Energetic Oltenia. Femeia spune că, de mai mulţi ani, compania foloseşte terenurile sale fără a avea acest drept. Ioana Bechenete vrea ca ea şi soţul ei, şi el angajat la Minprest, să primească un loc de muncă sigur în CE Oltenia.

Ioana Bechenete are mai multe terenuri pe teritoriul exploatării de la Rovinari, de pe urma cărora nu a câştigat nimic. Mai mult, aceasta spune că a avut numai de suferit din cauza lucrărilor miniere. Femeie povesteşte că a fost şi la directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, dar şi la directorul general Laurenţiu Ciurel, de fiecare dată a primit asigurări că i se va rezolva problema, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Acum este dispusă să intre în greva foamei. Ioana Bechenete a declarat că azi de la 10 va fi în faţa CE Oltenia. Aceasta cere ca ea şi soţul să fie angajaţi la CE Oltenia.

Probleme mai vechi

Gorjeanca are 1000 de mp în curtea sediului CE Oltenia din Rovinari şi încă 1000 de mp în apropiere de sediu. „De 15 ani, CE Oltenia îmi foloseşte un teren. Pentru celălalt sunt în proces pentru act de proprietate, dar cei de la companie îl utilizează de patru ani. Fără să mă cheme o dată la discuţii. Am fost în audienţă şi la domnul Ciurel şi mi-a spus: gata, doamnă, pe 25 februarie să aduci dosarul. Şi nimic“, a explicat aceasta. În plus, pe terenul din jurul casei sale din Hodoreasca se află nişte conducte ale companiei ce i-au distrus locuinţa şi grădina. „Casa mea este plină de igrasie şi de mucegai. Apa bălteşte sub casă şi împrejur. UMC Tismana are nişte conducte chiar în fundul grădinii mele. Ori de câte ori plouă mai mult mi se inundă casa. Mi s-a stricat şi fântâna din curte. Am adus expert să arăt în ce stare e casa mea şi ce credeţi? Merit 200 de lei. Adică două hârtii de 100 de lei“, a povestit supărată Ioana Bechenete.

Aceasta a mai spus că la Minprest nu a fost angajată în baza unei convenţii şi că nu a semnat niciodată nimic cu vreo unitate din CE Oltenia. „Voi sta în greva foamei până când îmi vor respecta toate doleanţele pe care le am“, a mai spus femeia. Disperarea acesteia este cauzată şi de o boală de care suferă fiul şi salariul de la Minprest nu îi ajunge pentru a merge cu acesta prin spitale.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: