O echipă de Liga 1 a dat afară un jucător pentru pariuri. FRF anchetează cazul

Petrolul Ploiești a renunțat la un jucător în plin campionat deși perioada de transferuri s-a încheiat. Cosmin Achim este fotbalistul dat afară de cei de la Petrolul Ploiești, după doar cinci partide din acest an, motivul neoficial fiind că paria sume uriașe pe meciuri din Liga 1, unele chiar ale echipei la care evolua.

Jucătorii de fotbal nu au voie să parieze mai ales pe meciurile echipelor la care evoluează iar echipele sunt foarte stricte în acest sens, mai ales că știu ce sancțiuni aplică FRF în astfel de cazuri.

Cosmin Achim tocmai ce fusese transferat în iarnă de la FC Voluntari și apucase să joace doar în cinci meciuri ale echipei ploieștene.  Plecarea atât de rapidă după un transfer la mijlocul sezonului a ridicat semne de întrebare  dar în comunicatul oficial cei de la Petrolul au invocat  ”motive personale”.

Conform celor de la Orange Sport motivul adevărat din spatele plecării lui Achim ar fi altul: „Fundaşul de 27 de ani ar fi pariat sume importante de bani pe meciuri de fotbal, înainte de a fi pârât la LPF şi FRF de fosta sa parteneră, care a trimis dovezi celor două foruri. Achim juca la pariuri chiar şi 8.000 - 9.000 de lei pe meciuri din Superligă, uneori chiar pe ale echipei sale, în strânsă legătură cu membrii unui cunoscut clan interlop”.

Federaţia Română de Fotbal a confirmat informaţia şi a anunţat că există o anchetă în desfăşurare. ”Situaţia la care faceţi referire reprezintă subiectul unei anchete a Departamentului de Integritate al Federaţiei Române de Fotbal, anchetă care încă se află în desfăşurare. Din acest motiv, nu putem oferi detalii suplimentare”, a anunțat FRF.

Sancțiunile sunt drastice în cazul în care se va dovedi că jucătorul este vinovat putând ajunge la câțiva ani de suspendare din fotbal, cei mai mulți jucători lăsându-se de fotbal după astfel de pedepse.  

Vizualizări: 1,084

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: