O echipă din Liga 1 a retrogradat în ziua inaugurării noului stadion

Echipa de Liga 1 Chindia Târgoviște şi-a inaugurat vineri stadionul cu o contraperformanţă. Echipa a retrogradat din Liga 1 şi va juca la anul în Liga 2.

Formația gazdă a terminat la egalitate meciul cu FC Voluntari, scor 2-2 (0-2), meci disputat vineri seara, pe teren propriu, în ultima etapă din play-out. Chindia a jucat pe propriul stadion după o pauză de patru ani, perioadă în care arena a fost renovată.

„Retrogradarea nu a stat doar în acest meci, a fost un play-out dezastruos, fără nici o victorie. Din păcate iar am luat goluri pe două greşeli copilăreşti. Atât am putut, ne cerem scuze... Din păcate, în fotbalul românesc sunt probleme foarte grave, care afectează şi performanţa echipelor. Bani, condiţii şi restul. Cred că ar fi mai bine să mă opresc aici”, a declarat portarul gazdelor, Dinu Moldovan.

FC Voluntari a condus cu 2-0 la pauză în meciul de la Târgovişte, prin golurile înscrise de Vitalie Damaşcan (42) şi Aymar Meleke (45+2). Chindia a redus din diferenţă imediat după pauză, prin Cristian Neguţ (48) și Andrei Şerban  (75).

CS Mioveni şi Chindia au retrogradat în Liga a II-a, în timp ce UTA (locul 7 în play-out) şi FC Argeş (locul 8 în play-out) vor disputa baraje pentru menţinerea în Superligă, în dublă manşă, contra formaţiilor clasate pe locurile 5, respectiv 4 în Liga a II-a (CSA Steaua nu are drept de promovare).

Primele două clasate în play-out, FC U Craiova şi FC Voluntari vor juca în baraj pentru calificarea în Europa Conference League, în manşă unică, la Craiova. Câştigătoarea va susţine un al doilea baraj pentru Europa Conference League cu echipa clasată pe locul 3 în play-off (dacă Sepsi OSK Sfântu Gheorghe va câştiga Cupa României) sau cu echipa de pe locul al patrulea (dacă ''U'' Cluj va câştiga Cupa României).

Vizualizări: 556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: