O familie din Gorj a deschis o fabrică care produce hrană pentru animale după modelul german

 Au muncit opt ani peste hotare, iar cu banii câștigați în străinătate au venit acasă și și-au deschis propria afacere. Vorbim de o familie de tineri din comuna Stănești care au lucrat în Germania într-o fabrică unde se produce hrană pentru animale de companie și au implementat această idee și în Gorj.

Pentru că asta au învățat să facă în străinătate, când au decis să se întoarcă acasă, Robert și soția lui au hotărât să-și deschidă propria fabrică unde să producă hrană pentru animale. Deși a fost greu, iar investiția a fost una destul de mare, au reușit și nu au pierdut contactul cu străinătatea. Fabrica funcționează în comuna Lelești, acolo unde tinerii antreprenori au găsit o hală pe care au închiriat-o și au început producția. În afară de Robert și soția lui, în fabrică mai lucrează 7 angajați.

”Eu sunt din Sibiu, iar soția mea este din comuna Stănești. Avem o fetiță de trei ani și în anul 2022 am decis să renunțăm la străinătate și să ne întoarcem acasă. Am muncit opt ani în Germania la o fabrică de producție, unde se făcea hrană bio pentru animalele de companie. Pentru că asta știm să facem cel mai bine, cu banii câștigați în străinătate am venit acasă și am deschis și noi propria afacere, fabrica noastră unde producem hrană bio pentru animale de companie. Am investit 130.000 de euro”, povestește Robert Chiriac.

Antreprenorii gorjeni aduc ceva nou pe piața de producție din România și nu au pierdut contactul cu străinătatea. Hrana pentru animale produsă în comuna Stănești ajunge pe rafturile pet-shop-urilor din Germania.

"Din câte știu eu, în România mai sunt alte trei fabrici care produc hrană pentru animale. Noi importăm materia primă din Germania, adică organe și piele de vită și porc. Producem hrană și recompense bio pentru animalele de companie. Lunar producem în jur de 20-30 de tone de hrană umedă și 6 tone de hrană uscată, care merge toată la export în Germania. Dacă nu am avea baza acestei afaceri din Germania, nu ne-am fi putut descurca. Începutul a fost foarte greu aici în România", a mai spus Robert Chiriac.

În viitor, tinerii își propun să tehnologizeze mai mult fabrica și să se extindă și pe piața de profil din România. Pentru ca hrana produsă la Lelești să ajungă și în pet-shop-urile din România, trebuie făcute investiții suplimentare la fabrica deschisă în urmă cu câteva luni.

Vizualizări: 4,507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: