O fată de dascăl a spălat rușinea în Turburea

După ce ani la rând liceul din localitatea gorjeană Turburea a fost pe „lista neagră” pentru că prea puțini liceeni au promovat examenul de Bacalaureat, în acest an, o elevă a reușit să spele rușinea. A obținut zece pe linie la simularea Evaluării Naționale. A fost, de altfel, singura medie de zece din județul Gorj. Mulțumit de rezultat s-a declarat și primarul comunei, Ion Bîrcă.

Niciun elev nu a reușit să promoveze Bacalaureatul la liceul din Turburea anul trecut. La fel s-a întâmplat și în urmă cu doi ani. Cei care au luat examenul maturității de la înființarea școlii pot fi numărați pe degetele de la o mână. A fost și motivul pentru care liceul a fost transformat în școală profesională.

În acest an, școala a fost pusă pe lista celor cu rezultate foarte bune. Asta după ce o elevă de clasa a opta a obținut zece pe linie la simularea examenului de Evaluare Națională. A fost singura din județ, iar primarul din localitate speră ca fata să repete experiența și la examenul real. “Am reușit și o performanță. O medie de zece la simulare. Mama ei este profesoară. Sunt două surori. Cealaltă, la câteva sutimi nu a luat media zece. Un lucru extraordinar de bun. Ne situează pe locurile fruntașe în județul acesta”, a spus Ion Bîrcă, la Radio Accent.

Peste 64% dintre elevii care au participat la simulare au obținut medii de trecere. Cele mai mici note au fost la școlile din Berlești și Stoina. Din cei aproape 2.300 de elevi înscriși, circa 700 nu au luat medii de trecere. 

Vizualizări: 17,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: