S-a descoperit un vaccin personalizat împotriva cancerului

Un vaccin personalizat împotriva cancerului nu a prezentat probleme de siguranță și a arătat beneficii potențiale pentru pacienții cu diferite tipuri de cancer. Cancerul pulmonar și al vezicii urinare, cu șanse mari de recidivă pot fi prevenite prin acest nou vaccin.

Rezultatele au fost obținute în cadrul unui studiu clinic prezentat de cercetători la reuniunea anuală din acest an a Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului.

Vaccinurile împotriva cancerului combină de obicei ținte specifice tumorii, pe care sistemul imunitar le poate învăța să recunoască și să atace pentru a preveni reapariția cancerului. Vaccinul conține un adjuvant care pregătește sistemul imunitar pentru a maximiza eficacitatea sa. În prima etapă a studiului clinic au fost înscriși 13 pacienți care au primit vaccinul personalizat. 10 dintre ei aveau tumori solide, în timp ce trei erau diagnosticați cu mielom multiplu.

Unul dintre autorii  studiului, dr. Thomas Marron, director de cercetare la Institutul pentru Cancer Tisch și profesor asistent la Școala de Medicină din New York a dezvoltat vaccinul prin secvențierea genetică a tumorilor specifice și a ADN-ului germinal. Ulterior, au identificat ținte specifice tumorii, care i-a ajutat să prezică dacă sistemul imunitar al pacientului ar recunoaște țintele vaccinului.

Deși obiectivul principal al studiului a fost testarea siguranței vaccinului, despre care cercetătorii au observat că „a fost bine tolerat”, studiul a arătat și câteva rezultate încurajatoare în ceea ce privește rezultatele pozitive pe termen lung la unii pacienți. Având în vedere numărul mic de participanți este însă prea devreme pentru a fi trase concluzii solide.

Vizualizări: 1,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Descoperiri:

Citește și: