Criză de sânge. "Avem nevoie de donatori"

Numărul donatorilor sanguini din județul Gorj se pare că își păstrează același trend, unul descrescător. Criza de sânge este din ce în ce mai severă, iar cererile din partea spitalelor sunt în continuă creștere.

Șefa Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu Jiu, Călina Căluțoiu, spune că pandemia a afectat foarte mult prezența donatorilor. Căluțoiu face un nou apel către gorjeni pentru a ajunge în centrul de donare și să facă o faptă bună, mai ales că se apropie și sărbătorile Pascale.

”În general numărul de donatori este extrem de scăzut. Se păstrează același trend ca și anul trecut, din păcate. Apelăm la ajutorul lor să doneze într-un număr cât mai mare. Se apropie și sărbătorile Pascale și sunt câteva zile libere în care se poate dona”, a spus Călina Căluțoiu.

Și pacienții vindecați de COVID-19 sunt îndemnați să doneze plasmă. ”În continuare facem un apel și către cei care s-au vindecat de Covid-19, pot să vină să doneze plasmă convalescentă, dacă vor. Am văzut o creștere din partea spitalelor pentru pacienții care sunt internați la ATI Covid. Îi așteptăm pe toți cei care vor să doneze, indiferent de grupa sanguină”, a mai spus șefa Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu Jiu.

Cei care vor să facă o faptă bună trebuie să știe că centrul este deschis și în ultima sâmbătă din această lună.

Vizualizări: 504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: