Cine este primul director al centrului de excelență

Centrul de excelență pentru elevi a fost înființat la Târgu Jiu și se știe cine va fi primul director. “Începând de luni, 19 aprilie 2021, directorul Centrului Județean de Excelență Gorj va fi domnul Eugen Nodea, profesor de informatică la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu”, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Eugen Nodea este profesor de informatică la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu-Jiu și coordonator al Lotului naţional de tineri informaticieni.

Primăria Târgu Jiu a salutat inițiativa. “Acest centru este dedicat în exclusivitate copiilor cu cele mai bune rezultate la învățătură, cei care se evidențiază la concursuri școlare importante. Primăria Municipiului Târgu Jiu va susține, bineînțeles, Centrul de Excelență Județean Gorj, entitate pe care eu o consider deosebit de importantă pentru comunitatea noastră”, a declarat Marcel Romanescu.

Astfel de centre vor funcționa în toate județele. Centrele vor fi unitati "conexe" ale Ministerului Educatiei si Cercetarii, cu personalitate juridica, fiind coordonate metodologic de catre inspectoratele scolare judetene.

Centrele de excelenta elaboreaza si aplica strategii si politici pentru selectia, pregatirea, sustinerea, motivarea copiilor si a tinerilor capabili de performante. In acelasi timp, acestea organizeaza, coordoneaza metodologic, monitorizeaza si evalueaza, dupa caz, un set de sapte activitati si servicii educationale, în domenii stiintifice, artistice si tehnice.

Vizualizări: 1,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: