O gorjeancă reprezintă România la Balcaniada de Squash

Andreea Maioreanu va reprezenta România la Balcaniadă, cu un sport mai puţin promovat la nivel naţional. Este vorba despre un sport care implică doi jucători, două o rachete şi o minge, nu este tenis, ci squash. Andreea Maioreanu are 27 de ani şi este fiica social-democratului Andrei Maioreanu. Deşi o perioadă a practicat handbalul, ca şi tatăl său, acum Andreea Maioreanu face performanţă în squash. Anul acesta, tânăra a fost inclusă în lotul naţional şi urmează să joace împotriva sportivelor din ţările cu renume în squash.

 Andreea Maioreanu va reprezenta România la Campionatul Balcanic ce va avea loc în Serbia, în perioada 9-11 martie. Tânăra a început să practice squash în urmă cu aproximativ trei ani, după ce o perioadă a făcut handbal, ca şi tatăl său. Andreea spune că a ales acest sport pentru a avea un mod de viaţă sănătos, însă ulterior a descoperit spiritul competiţiei. „Am făcut handbal şi sporturi de echipă, iar după o pauză am hotărât să revin la sport pentru a avea un mod de viaţă sănătos. M-am orientat spre un sport individual. Sincer, am căutat pe Google un sport cardio, am citit despre squash, am văzut câteva filmuleţe şi am pus această idee în practică. Mi s-a părut un sport interesant, l-am practicat o perioadă, dar spiritul meu competitiv şi-a spus cuvântul şi am încercat să fiu printre cei mai buni”, a declarat Andreea Maioreanu.

Tânăra este legitimată la Clubul Remat Călăraşi, însă se antrenează la Bucureşti. „În România, squash-ul nu este foarte promovat, dar este în ascensiune. Acum 7 ani a apărut prima oară, faţă de alte ţări cu tradiţie, precum Anglia care îl are de mai bine de 50 de ani. Anul acesta am fost selectată în lotul naţional şi mi-am dorit foarte mult să pun cu mândrie steagul României la Belgrad. Sunt ferm convinsă că squash-ul va lua mare amploare şi în România”, a declarat Andreea Maioreanu.

Sportiva speră ca România să se claseze printre primele 15 locuri. „Voi concura la categoria senioare şi mă gândesc să fiu printre primele 15 locuri pentru că, într-adevăr, nivelul este foarte ridicat al celorlalte ţări. Pentru nivelul nostru de pregătire, dacă suntem printre primele 15 ţări, din 40-50 de ţări participante, cred că este un rezultat bun”, spune Andreea.

MÂNDRIE

Politicianul Andrei Maioreanu se mândreşte cu performanţa fiicei sale. „Pentru mine este o bucurie senzaţională. Este pentru prima dată, când e în lotul naţional, iar accesiunea ei a fost una uimitoare şi pentru mine. În aproape 3 ani, de când s-a apucat de acest sport, a ajuns în campionat, iar apoi în lotul naţional”, a precizat Andrei Maioreanu.

PASIUNE

Deşi a făcut performanţă într-un sport mai puţin promovat, Andreea Maioreanu spune că squash-ul va rămâne doar o pasiune. „Pentru mine sportul este şi va rămâne o pasiune. Activez în domeniul public, pe administraţie europeană şi îmi doresc să merg mai departe”, a spus Andreea.

Vizualizări: 2,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: