Legenda Podului lui Dumnezeu din Ponoarele

Într-un mic sat din Mehedinţi există un loc mitic: Podul lui Dumnezeu, un loc al legendelor, începe să atragă tot mai mulţi iubitori ai muntelui. Arcada din piatră, peste care trece şoseaua Drobeta Turnu Severin – Baia de Aramă, este cel mai mare pasaj natural din România şi al doilea din Europa, însă singurul pe care pot circula şi maşinile.

Situat la granița din Gorj și Mehedinți, Podul lui Dumnezeu s-a format prin prăbuşirea peretelui superior al Peşterii Podului. Legenda spune că în peşteră locuia Diavolul, iar oamenii locului s-au rugat la Dumnezeu să-i scape de el. Atunci, Dumnezeu ar fi lovit cu palma în tavanul peşterii şi acesta s-ar fi prăbuşit. Diavolul ar fi scăpat şi s-ar fi urcat pe o stâncă, ce îi poartă acum numele.

Deși un peisaj de poveste, locul nu este foarte cunoscut în rândul turiștilor. "Am vrut să ne apropiem şi noi de Podul lui Dumnezeu pentru că auzisem de el, dar n-am ajuns până acum. Mi se pare ceva fabulos. Peisajul este superb. Merită văzut şi revăzut", a spus o turistă. "Noi suntem din Câmpulung. Am mai venit o dată și acum ne-am întors cu câțiva prieteni. Este o minune naturală și trebuie promovată mai mult și mai serios. L-am descoperit întâmplător", a spus un alt turist.

Cine vrea să rămână peste noapte în apropierea Podului lui Dumnezeu are de unde alege. O cameră dublă într-o pensiune din zonă costă 300 de lei.

Galerie foto




Vizualizări: 1,498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: