O întreagă comună împroprietărită greşit. Primar: Ne chinuim şi nu rezolvăm nimic!

Fondul funciar rămâne o problemă majoră la nivelul judeţului Gorj. Numai într-o singură localitate, s-a descoperit că au fost emise aproape 2000 de titluri de proprietate greşite. Se întâmpla în urmă cu aproape zece ani, iar autorităţile se plâng că nu au specialişti care să repare greşelile.

În localitatea Bolboşi, din cele 2800 de titluri de proprietate, 2000 au fost emise cu greşeli, spune primarul Gheorghe Bilea. În plus, nici specialişti în cadastru nu sunt de găsit în zonă. Angajaţii primăriei încearcă să remedieze greşelile pe cont propriu, dar înaintează foarte lent, pentru că nu au timp şi nici studii, chiar dacă deţin aparatura necesară. „La nivel de localitate sunt foarte multe greşeli. E o procedură foarte greoaie la cei puşi în posesie. Pentru noi, e foarte gravă situaţia. Toată ziua ne chinuim şi nu rezolvăm mare lucru. E mai greu. În primul rând, acum, pentru o retrocedare, trebuie să te duci direct cu măsurători pentru că în momentul când se validează, să iasă şi cartea funciară. E o problemă cu specialiştii în cadastru. Noi nu avem angajaţi. Am luat şi aparatură, dar nu am găsit un specialist care să presteze o zi sau două în comuna noastră”, s-a plâns edilul din Bolboşi.

Guvernul a alocat fonduri pentru realizarea cadastrului general. În ciuda acestui lucru, în Bolboşi n-a vrut nimeni să meargă să facă lucrarea. „Din 2008 sunt greşite cu vecini, tarlale, forme, suprafeţe. S-au dat atunci fără să se ia în calcul că ele trebuie puse pe tarla, pe parcele. Nu mai avem nici anexe de validare de la vremea respectivă. Acum trebuie luate toate cererile în parte. Toate se fac cu plan parcelar şi cu încadrare în tarla. Guvernul ne-a alocat o sumă pentru cadastru. Nici anul trecut nu am găsit firma care să ne facă măcar un sector, două”, a mai spus primarul Gheorghe Bilea.

Vizualizări: 2,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: