O locomotivă a sărit de pe șine, la Motru. Garnitura transporta cărbune!

Incident pe calea ferată în Gorj. O locomotivă a deraiat în Motru. Garnitura transporta cărbune. Din primele date, locomotiva ar fi rămas fără frâne. Mecanicul a solicitat să treacă garnitura pe altă linie, dar chiar dacă s-a acționat rapid, încărcătura prea grea a făcut ca locomotiva să sară de pe șine.

"Din depozitul de cărbune Roșiuța, a plecat un convoi format din 16 vagoane cu cărbune către stația CFU Motru pentru formarea unei navete. În dreptul localității Plostina, mecanicul de locomotiva a constatat ca sistemul de frânare nu mai funcționează corespunzător.

Pentru evitarea unei situații periculoase mecanicul a solicitat impiegatului de mișcare trecerea convoiului pe o linie de evitare. Manevra a fost realizata în timp util, dar datorita faptului ca vagoanele erau încărcate în momentul în care locomotiva a atins tampoanele, aceasta a ieșit de pe șine, fără a se răsturna, fiind avariate și câteva vagoane de lângă locomotivă. Niciunul dintre lucrători nu a fost accidentat evenimentul urmând sa fie cercetat ca incident feroviar", a confirmat ITM Gorj.

Incidentul a fost anunțat pe Facebook și de parlamentarul gorjean Radu Miruță, care a postat și fotografii de la fața locului. "Locomotiva a rămas fără frâne, 5-7 vagoane au sărit de pe sine și sunt un morman de fiare, un mecanic a sărit, unul a rămas în locomotiva deraiată", a scris Miruță. 

Galerie foto






Vizualizări: 2,196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: