O mână de semințe de dovleac zilnic vă ajută la slăbit  

O singură mână de semințe de dovleac poate face minuni pentru sănătate. Atunci când ținem o dietă sănătoasă suntem tentați să renunțăm la orice tip de gustare, dar este un lucru greșit pentru că se poate apela la aceste seminţe.

Semințele de dovleac înlocuiesc cu succes popcornul, dulciurile și chipsurile, la o seară de jocuri sau filme. Ca un bonus, sunt o modalitate excelentă pentru aportul necesar de nutrienți pentru un organism sănătos. Dovleacul este extrem de sănătos, dar semințele sunt cele care conțin ingredientele de înaltă calitate, necesare organismului, precum, magneziu, calciu, potasiu, fier, zinc și vitamina K. Aceste semințe sunt bogate în proteine, fibre, mangan și fosfor.

Semințele de dovleac pot fi consumate crude sau prăjite la cuptor, la o temperatură mai mare de 170 grade Celsius, în numai 15 minute. Pot fi de asemenea, un ingredient de bază în diferite salate, supe și sosuri.

Motivele pentru care este bine să consumăm cât mai multe semințe de dovleac sunt multiple. Acestea luptă contra cancerului, aspect demonstrat de către studiile cercetătorilor germani care au ajuns la concluzia că femeile care trec prin menopauză și consumă zilnic semințe de dovleac, au un procent mai scăzut de a dezvolta cancer la sân. 

Seminţele de dovleac diminuează simptomele menopauzei şi reduc șansele femeilor aflate la menopauză, da a dezvolta diferite tipuri de cancer. De asemenea, au calitatea de a îmbunătăți dispoziția și de a alina alte simptome asociate menopauzei. Consumul regulat de semințe de dovleac reglează buferurile, durerile de cap, reduce durerile articulare și schimbările dese de dispoziție.

Aceste seminţe protejează organismul de diabet pentru că sunt bogate în acizi grași nesaturați, fiind eficiente în reglarea nivelului zahărului din sânge. De aceea, aceste semințe sunt recomandate pentru consumul zilnic al diabeticilor.

Nu în ultimul rând seminţele contribuie la pierderea în greutate. Din moment ce sunt bogate în fibre și proteine, semințele de dovleac te ajută să menții pentru mai mult timp senzația de sațietate. Numai 30 g de semințe de dovleac conțin aproximativ 5 g de proteine și 285 de calorii.

Vizualizări: 590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: