Începe distribuirea pastilelor de iod. Lista cu farmaciile unde sunt disponibile în Gorj!

Este oficial! Românii vor putea lua din farmacii, gratuit, iodura de potasiu. Pentru a intra în posesia pastilelor, care le va proteja sănătatea în cazul unui atac nuclear, oamenii au nevoie de rețetă de la medicul de familie.

Gorjenii vor putea lua iodura de potasiu de la câteva farmacii. Acestea vor primi cantitățile necesare de la Direcția de Sănătate Publică Gorj, pe care instituția le va distribui în farmacii. Pastilele pot fi achiziționationate cu trimitere de la medic. 

Ordinul privind modalitatea de distribuire a medicamentului indură de potasiu a fost publicat în Monitorul Oficial.

"În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuție de medicamente.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin.

În farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg.

Comprimatele de iodură de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților".

Galerie foto


Vizualizări: 1,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: